Πέμπτη 1 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Σταματήστε να επεμβαίνετε στα εσωτερικά της Λευκορωσίας
  • Κορυφώνεται ο αντικομμουνισμός λίγες μέρες πριν τις εκλογές στην Τσεχία
  • Με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γ. Βαλληνάκη συναντήθηκε αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης»

Το ζήτημα της ωμής επέμβασης από ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ στα εσωτερικά της Λευκορωσίας, όπως και το αντικομμουνιστικό όργιο που εξελίσσεται στην Τσεχία λίγες μέρες πριν τις κοινοβουλευτικές εκλογές (2-3 Ιούνη), έθεσε στην ελληνική κυβέρνηση η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη». Οι περιπτώσεις αυτές είναι χαρακτηριστικές της πιο μαύρης αντίδρασης, που επιτίθεται πλέον ευθέως ακόμα κι εναντίον της ανθρώπινης ζωής (πόσο μάλλον στα δικαιώματα) και χτυπά καμπανάκι εγρήγορσης για κάθε δημοκράτη και προοδευτικό άνθρωπο.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», αποτελούμενη από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της, Στρατή Κόρακα τ. βουλευτή και ευρωβουλευτή, Χάρη Παπαμάργαρη, τ. υπουργό, Αγγελο Ρεμπή τ. πρόεδρο Εφετών και Δημήτρη Σουλιώτη συνδικαλιστή, συναντήθηκε χτες με τον υφυπουργό Εξωτερικών (αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις) Γ. Βαλληνάκη.

Η αντιπροσωπεία εξέφρασε τη διαμαρτυρία της κατ' αρχάς για τις ωμές, αντίθετες με κάθε έννοια διεθνούς δικαίου επεμβάσεις του Συμβουλίου της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα εσωτερικά της Λευκορωσίας, με τις πρόσφατες αποφάσεις τους να απαγορεύσουν την είσοδο στις χώρες της ΕΕ του Προέδρου της Λευκορωσίας και δεκάδων άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων, να παγώσουν περιουσιακά στοιχεία τους εκτός Λευκορωσίας και να ενισχύσουν με κάθε μέσον - και οικονομικά - τις αντίθετες προς την κυβέρνηση δυνάμεις, με το πρόσχημα ότι παραβιάστηκαν οι διεθνείς εκλογικοί κανόνες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και όλα αυτά με τον αυθαίρετο και υποκριτικό ισχυρισμό ότι δε θίγουν το λαό της Λευκορωσίας. Οι αποφάσεις αυτές, σημείωσε η «Δημοκρατική Συσπείρωση», υπονομεύουν το θεμελιώδες, δημοκρατικό δικαίωμα κάθε λαού να επιλέγει ανεξάρτητα και κυρίαρχα το δρόμο του.

Αλλωστε, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Χ. Παπαμάργαρης, τα μέτρα της ΕΕ συνιστούν μια ωμή παρέμβαση, έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο που δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. «Μπορεί κάποιοι να μην είμαστε οπαδοί του Λουκασένκο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οποιοιδήποτε ισχυροί της Γης, δηλαδή ΕΕ και ΗΠΑ, μπορούν να ορίζουν ποιος είναι δημοκράτης και ποιος όχι. Σιγά - σιγά θα φτάσουμε να ζητάμε πιστοποιητικό φρονημάτων από το ΝΑΤΟ και τους όμοιούς τους» είπε.

Αντικομμουνιστική υστερία στην Τσεχία

Επίσης η αντιπροσωπεία εξέφρασε την αντίθεσή της στην αντικομμουνιστική υστερία που πλήττει την Τσεχία, μέλος της ΕΕ. Θυμίζουμε ότι με αρχή τις προσπάθειες ποινικοποίησης της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας, ακολούθησε ο άγριος ξυλοδαρμός του αντιπροέδρου του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχίας) και βουλευτή του κόμματος, Γίρζι Ντολέις. Τελευταία, στο πλαίσιο «καμπάνιας» με τίτλο «Τι-σερτ ενάντια στον κομμουνισμό» κυκλοφόρησαν μπλούζες με συνθήματα όπως «σκότωσε έναν κομμουνιστή για να ενισχύσεις την ειρήνη», «οι κόκκινοι δεν κοιμούνται, κάντε τους να κοιμηθούν» ή «σώστε τη χώρα μας, συντρίψτε τους κόκκινους».

Τα τι-σερτ κυκλοφορούν με την - τουλάχιστον - κάλυψη της τσέχικης κυβέρνησης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τέτοια μπλουζάκια πωλούνται και στο λεγόμενο Κέντρο Τσεχίας που λειτουργεί στη Βιέννη της Αυστρίας και ανήκει στο υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας. Επιπλέον εξελίσσεται εκστρατεία διάφορων «ανεξάρτητων» παραγόντων που καλούν τους Τσέχους να κλέψουν τις λίστες των υποψηφίων του ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας, οι οποίες αποστέλλονται ταχυδρομικά στους ψηφοφόρους.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» σημείωσε στον υφυπουργό ότι αντικομμουνιστικές και φιλοναζί εκστρατείες αναπτύσσονται και σε άλλες χώρες - μέλη της ΕΕ, όπως οι Βαλτικές κ.ά.

Τέλος, δήλωσαν την αντίθεσή τους να ενσωματωθεί στο δίκαιο της χώρας μας η απαράδεκτη οδηγία που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβρη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για παρακολούθηση και καταγραφή όλων των επικοινωνιών (τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών).

Ο Γ. Βαλληνάκης, απαντώντας στα παραπάνω, φέρεται να επανέλαβε τη θέση της ΕΕ, ότι «τα μέτρα δεν πρέπει να στρέφονται κατά του λαού της Λευκορωσίας». Εξέφρασε την αντίθεση της κυβέρνησης στην αντικομμουνιστική εκστρατεία, υπενθυμίζοντας τη στάση της και των βουλευτών της ΝΔ κατά του αντικομμουνιστικού μνημονίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ως προς την οδηγία για τις παρακολουθήσεις, διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει τη θέση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το ζήτημα είναι της ιδιαίτερης αρμοδιότητας του υπουργού Δικαιοσύνης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει! (2010-10-21 00:00:00.0)
Στο πλευρό της ΚΕΝ Τσεχίας (2006-12-20 00:00:00.0)
«Οχι βραβεία και τιμές σ' όσους διώκουν κομμουνιστές» (2006-11-24 00:00:00.0)
Προκλητική η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (2006-07-07 00:00:00.0)
Εκλογές με έντονο αντικομμουνισμό (2006-06-04 00:00:00.0)
Τα σχέδια ανατροπής του Λουκασένκο (2005-10-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ