Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Οχι βραβεία και τιμές σ' όσους διώκουν κομμουνιστές»

Διαδήλωση καταδίκης του αντικομμουνισμού από την ΚΟΑ του ΚΚΕ και την ΚΝΕ, με αφορμή τη βράβευση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τσεχίας από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

Από την κινητοποίηση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, διαμαρτυρόμενοι για τη βράβευση του αντικομμουνιστή Προέδρου της Τσεχίας
Από την κινητοποίηση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, διαμαρτυρόμενοι για τη βράβευση του αντικομμουνιστή Προέδρου της Τσεχίας
Μια διαδήλωση καταδίκης της αντικομμουνιστικής λαίλαπας πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί με πρωτοβουλία των Οργανώσεων της ΚΝΕ και της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ έξω από το Δημαρχείο Αθηνών, όπου σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απονεμήθηκε το «Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Βάτσλαβ Κλάους.

Εκατοντάδες νεολαίοι και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στην Ομόνοια, όπου μιλώντας ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Στην Τσεχία, η κυβέρνηση πήρε απόφαση να απαγορεύσει τη δράση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας. Ξεκίνησαν διαδικασίες για να πάρει μέτρα ενάντια στο ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας. Τα μέτρα που παίρνονται εναντίον των κομμουνιστών δε σταματούν σε αυτούς, αλλά είναι προπομπός για γενικότερα αντιλαϊκά μέτρα. Την ίδια στιγμή στις βαλτικές χώρες, οι συνεργάτες των ναζί αναγνωρίζονται ως "απελευθερωτές" και ως "ήρωες". Αυτά τα μέτρα ανοίγουν το δρόμο στη δικτατορία του κεφαλαίου για πιο σκληρά μέτρα στα Εργασιακά, στην Υγεία και Πρόνοια, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση».

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι ύψωσαν τα πανό τους, τα οποία γραμμένα στην ελληνική, την αγγλική και την τσέχικη γλώσσα, δήλωναν ξεκάθαρα: «Ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει!» και πορεύτηκαν προς την πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Εκεί, κρατώντας κόκκινες σημαίες και πικέτες, υποδέχτηκαν αγωνιστικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τσεχίας, φωνάζοντας σε όλη τη διάρκεια της βράβευσής του, μέχρι που αποχώρησε: «Οχι βραβεία και τιμές σε όσους διώκουν κομμουνιστές», «Αλληλεγγύη στον τσέχικο λαό, κάτω η Νέα Τάξη των ιμπεριαλιστών» και «Κάτω τα χέρια απ' τους κομμουνιστές».


Ο Σπύρος Χαλβατζής με δήλωσή του εξήγησε ότι «η νεολαία, οι εργαζόμενοι της Αθήνας διαδηλώνουν αυτή τη στιγμή ενάντια στον Πρόεδρο της δήθεν Δημοκρατίας της Τσεχίας, γιατί στην Τσεχία η κυβέρνηση απαγόρευσε τη δράση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας και ξεκίνησε μια διαδικασία να πάρει μέτρα εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας». Υπογράμμισε ακόμα ότι «ο αντικομμουνισμός, ο οποίος αναπτύσσεται σήμερα στην ΕΕ, βρίσκει την αντανάκλασή του σε τέτοιες αντικομμουνιστικές αποφάσεις των κρατών - μελών. Κάθε φορά που πάρθηκαν μέτρα ενάντια στους κομμουνιστές, άνοιξαν το δρόμο για γενικότερα αντεργατικά, αντιλαϊκά, αντικοινωνικά μέτρα».

Για να καταλήξει πως «εμείς, όχι μόνο οι κομμουνιστές, αλλά και άλλοι εργαζόμενοι, προοδευτικοί, δημοκρατικοί άνθρωποι, είμαστε σίγουροι ότι θα υψώσουν ένα τείχος αντίστασης σ' αυτές τις αντικομμουνιστικές αποφάσεις και θα κόψουν το χέρι των αντικομμουνιστικών δυνάμεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μήνυμα στον Πρόεδρο του ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας (2013-10-30 00:00:00.0)
Σταθερά στην πάλη για το σοσιαλισμό (2006-10-19 00:00:00.0)
Αντικομμουνισμός και πόλωση (2006-06-07 00:00:00.0)
Εκλογές με έντονο αντικομμουνισμό (2006-06-04 00:00:00.0)
Σταματήστε να επεμβαίνετε στα εσωτερικά της Λευκορωσίας (2006-06-01 00:00:00.0)
Αντικομμουνιστικό κλίμα αλλά και αντίσταση (2006-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ