Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ - ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επιβάλλεται να αναπτυχθεί μαζικό μέτωπο αντίστασης

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν χτες στη Θεσσαλονίκη η «Δημοκρατική Συσπείρωση» και το ΠΑΜΕ για την αστυνομική και κρατική τρομοκρατία, καθώς και για τις αιτίες που τις γεννούν

Από τη συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ και της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» στη Θεσσαλονίκη

Eurokinissi

Από τη συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ και της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» στη Θεσσαλονίκη
«Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, όλος ο λαός επιβάλλεται να αντιτάξουν ενεργό - μαζικό μέτωπο αντίστασης ενάντια στην αστυνομική βία και τρομοκρατία, αλλά και ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της που γεννά» τόνισαν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν χτες το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης η τοπική γραμματεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» και η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ, με αφορμή τον ξυλοδαρμό του νεαρού φοιτητή από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και της Ασφάλειας της ΓΑΔΘ και τη γενικότερη συζήτηση γύρω από το πανεπιστημιακό άσυλο και την ένταση της αστυνομικής καταστολής εναντίον των λαϊκών κινητοποιήσεων.

«Ο άνανδρος κι άγριος ξυλοδαρμός του νεαρού φοιτητή είναι ένα μόνο επεισόδιο στο σίριαλ της έντασης της αστυνομοκρατίας, που σκοπό έχει να νομιμοποιήσει στη συνείδηση του λαού την αστυνομική βία και αυθαιρεσία στην καθημερινή ζωή του και τους αγώνες του και στοχεύει στην καλλιέργεια κλίματος αποδοχής της αντιλαϊκής πολιτικής», σημείωσε ο Σ. Ζαριανόπουλος εκ μέρους της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης». Με αφορμή τον ξυλοδαρμό αναφέρθηκε στη φιλολογία που έντεχνα διαχέεται για το πανεπιστημιακό άσυλο, σημειώνοντας: «Απώτερος στόχος αυτών των επεισοδίων είναι να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη έτσι ώστε να δεχτεί χωρίς αντιστάσεις την κατάργηση του ασύλου, μιας και η πιο ωφέλιμη για λογαριασμό του κεφαλαίου σύνδεση των πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις προϋποθέτει το "ξήλωμά" του».

Μία άλλη μορφή προβοκάτσιας σαν και αυτές που σημειώθηκαν φέτος στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, είναι αυτές που βιώνουν οι εργάτες των Εμφιαλωμένων Ποτών, όπως κατήγγειλε ο Β. Αρτεμίου εκ μέρους της ΠΟΕΕΠ. «Εχουμε ζήσει κι εμείς παρόμοια περιστατικά κι έχουμε συγκρουστεί με τις δυνάμεις καταστολής. Για παράδειγμα έχουμε περιπτώσεις που αστυνομικοί με πολιτικά παριστάνουν τους εργάτες για να μας απομακρύνουν από τη συνδικαλιστική δράση. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και η υπόθεση της δίκης που έχουμε στις 30/11/06, για έναν αστυνομικό, που παρίστανε τελικά τον εργαζόμενο και μας δημιούργησε πρόβλημα».

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Θ. Κυριακίδης, βιομηχανικός εργάτης, σημείωσε ότι η «τρομοκρατία» έχει πολλές εκφάνσεις, όπως αυτή που ασκείται μέσα στους τόπους δουλιάς. «Στα εργοστάσια, από την πύλη του εργοστασίου αρχίζει η λογική του στρατώνα και μέσα σε αυτά επικρατεί η αυθαιρεσία του εργοδότη πάνω στους εργάτες», σημείωσε, καλώντας τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την τρομοκρατία και να εντείνουν την πάλη τους, γιατί μόνο με αυτήν μπορούν να βάλουν φραγμό και να ανοίξουν το δρόμο σε μία άλλη προοπτική, ενώ αναφερόμενος στις «ποινές» που επέβαλε η κυβέρνηση, σχολίασε ότι «η κυβέρνηση θα έδειχνε πραγματικά μέλημα μόνο αν τιμωρούσε παραδειγματικά κι όχι με ποινές για το θεαθήναι».

Κατέθεσε ο Κύπριος φοιτητής

Στο μεταξύ, κατάθεση σε αξιωματικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε χτες ο φοιτητής Αυγουστίνος Δημητρίου για τις συνθήκες του ξυλοδαρμού του από αστυνομικούς, ενώ νοσηλευόταν έως χτες στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Οπως μεταδόθηκε από τα κανάλια, η κατάθεση του φοιτητή διακόπηκε κάποια στιγμή για να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου Σοφοκλή Σοφοκλέους, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό του και του υποσχέθηκε να τον επισκεφθεί στη Θεσσαλονίκη εφόσον χρειαστεί. Για την ιατροδικαστική εξέταση του φοιτητή, που δεν έχει γίνει ακόμα, αναμένεται να φθάσει στη Θεσσαλονίκη Κύπριος ιατροδικαστής, μετά από αίτημα της οικογένειάς του.

  • Τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή καταδικάζει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων του ΙΚΑ Ν. Θεσσαλονίκης. Επίσης, αίτημα ψηφίσματος καταδίκης του γεγονότος έθεσε και η ΝΑΣ Θεσσαλονίκης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο χτες αλλά απορρίφθηκε από την πλειοψηφία, που στηρίζεται από το κυβερνών κόμμα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ