Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαγραφές στην Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ

Διεγράφησαν από τον ΣΥΝ ο Αν. Κουράκης και ο Ν. Φωτίου στελέχη της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης, που στις δημοτικές εκλογές συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του Γ. Μπουτάρη. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία από την ΠΕ Θεσσαλονίκης παρουσία του γραμματέα της ΚΠΕ Ν. Χουντή, ο οποίος ωστόσο δεν κατόρθωσε να αποσοβήσει τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από τη μειοψηφία που επέμενε να αντιμετωπιστεί το θέμα με πολιτικά και όχι πειθαρχικά μέσα. Το ζήτημα είχε θιχτεί και κατά την τελευταία συνεδρίαση της ΚΠΕ που εξέτασε τα αποτελέσματα των δημοτικών - νομαρχιακών εκλογών. Κι εκεί είχε επισημανθεί από τη μειοψηφία των ανανεωτών ότι τα πειθαρχικά μέτρα δε συνιστούν λύση, απεναντίας μπορεί να οδηγήσουν σε εντάσεις. Εξάλλου, οι Αν. Κουράκης και Ν. Φωτίου είχαν απειλήσει με οριστική αποχώρηση από τον ΣΥΝ πριν την επιβολή της ποινής.

Στο μεταξύ, με την Αννα Μπενάκη - Ψαρούδα συναντήθηκε χτες ο Ν. Κωνσταντόπουλος, με την οποία συζήτησε το «συνολικό πρόβλημα προστασίας της πολιτικής ζωής» μετά την «πρόσφατη συκοφαντική επίθεση εναντίον μου, αλλά και άλλων πολιτικών προσώπων και των πολιτικών θεσμών στο σύνολό τους, από τη γνωστή τηλε-ζούγκλα».

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος ζήτησε ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, ώστε οι κανόνες δεοντολογίας να είναι υπαρκτοί, ενώ ενημέρωσε την πρόεδρο της Βουλής για την πρωτοβουλία που σκοπεύει να αναλάβει συγκρότησης ενός Κέντρου Μελέτης και αντιμετώπισης των προβλημάτων που ανακύπτουν στις σχέσεις των ΜΜΕ και των πολιτικών θεσμών της Δημοκρατίας.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ θα επιδιώξει συναντήσεις με φορείς και πολιτικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ