Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για το εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας, Εθνικής Παιδείας και Εσωτερικών, για τις απαράδεκτες δηλώσεις εκπαιδευτικού την ημέρα γιορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λάρισα, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας και Αντ. Σκυλλάκος.

«Μιλώντας στον πανηγυρικό γιορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζεται στην Ερώτηση, ο προϊστάμενος του 1ου Γραφείου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κατέφυγε στον αντικομμουνισμό, προκαλώντας την αντίδραση των παρευρισκομένων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός, που ήταν μάλιστα ο κεντρικός ομιλητής κατά τον επίσημο εορτασμό στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου, υποστήριξε ότι ο "ελληνικός στρατός αγωνίστηκε στο Γράμμο και στο Βίτσι για ν' αποκατασταθεί η Δημοκρατία".

Οι απαράδεκτες, ανιστόρητες και επικίνδυνες αυτές απόψεις που επί της ουσίας αναπαράγουν τη λογική του "συμμοριτοπολέμου", προκάλεσαν τη δικαιολογημένη αντίδραση των παρευρισκομένων εκπροσώπων αντιστασιακών οργανώσεων και άλλων φορέων της περιοχής».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τους υπουργούς, «αν η κυβέρνηση υιοθετεί τέτοιες πρακτικές και απόψεις και αν όχι σε ποια συγκεκριμένα μέτρα θα προβούν, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογες ενέργειες και δηλώσεις στο μέλλον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ