Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΕΤΡΩΝ εμπορευματοποίησης της Υγείας

Αγρια και συνεχώς μεγαλύτερα χαράτσια για τα λαϊκά στρώματα και συνθήκες παραδείσου για τα επιχειρηματικά κέρδη θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση

Την ορμητική επέλαση της εμπορευματοποίησης - ιδιωτικοποίησης στο χώρο της Υγείας προωθεί η κυβέρνηση με την «Εθνική Στρατηγική για την Υγεία», που παρουσίασε χτες ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο υπουργός διακήρυξε την «επανίδρυση του δημόσιου συστήματος Υγείας», όπου τα νοσοκομεία θα «είναι αυτοτελή και θα έχουν την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης», ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία θα αγοράζουν τις υπηρεσίες Υγείας σε τιμές, των οποίων μια πρώτη γεύση δίνεται με το «μίνι ασφαλιστικό».

Ο υπουργός Υγείας μίλησε για δέκα άξονες μεταρρυθμίσεων και υποσχέθηκε «ως μεσοπρόθεσμο στόχο» την ανάπτυξη Δικτύου Αστικών Κέντρων Υγείας και την εφαρμογή του Οικογενειακού Γιατρού. Στην ουσία, όμως, εκχώρησε αυτές τις υπηρεσίες Υγείας και κοινωνικής φροντίδας στον εθελοντισμό, στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και την Εκκλησία, ενώ παρουσίασε ως στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης την «εξασφάλιση χρηματοδότησης μέσω της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης». Ταυτόχρονα, το ίδιο σχέδιο προετοιμάζει ευνοϊκότερο περιβάλλον για την επιχειρηματική δράση, ανοίγοντας, μάλιστα, διάπλατα τις πόρτες στο κεφάλαιο που δρα διεθνώς στην Υγεία μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Την ίδια στιγμή, το «μίνι ασφαλιστικό» θέλει να επιβάλει τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στις δαπάνες υπηρεσιών Προληπτικής Ιατρικής.


ΣΕΛ.  8,    10   -   11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ