Σάββατο 10 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Χορηγοί ... ψηφοθηρίας

Ακόμα και τα Δημοτικά Σχολεία έχουν βάλει στο μάτι διάφοροι υποψήφιοι για προεκλογική εκμετάλλευση
Ακόμα και τα Δημοτικά Σχολεία έχουν βάλει στο μάτι διάφοροι υποψήφιοι για προεκλογική εκμετάλλευση
Οι προεκλογικές ανάγκες αυτοπροβολής μέσω διαφόρων τοπικών εκδηλώσεων που νιώθουν διάφοροι υποψήφιοι δεν τους πτοεί ακόμα κι αν πρόκειται για εκδηλώσεις σχολείου... Βέβαια, στα Ανω Λιόσια κάποιοι υποψήφιοι - νυν δημοτικοί σύμβουλοι - είναι πιο προχωρημένοι και βαφτίζονται ως χορηγοί!

Συγκεκριμένα, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ανω Λιοσίων την ερχόμενη Τρίτη 13 Ιούνη πρόκειται να γίνει παιδική εκδήλωση με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Στη σχετική πρόσκληση λοιπόν που μοιράζεται διαβάζουμε τα εξής: «Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς: ΔΕΑΔΑΛ (σ.σ. δημοτική επιχείρηση), Δημοτική Ραδιοφωνία Ανω Λιοσίων X-FM, Παππούς Χρήστος δημοτικός σύμβουλος, Σταύρου Μιχάλης (Δημοτικός Σύμβουλος), World of Auto Καραϊσκάκης (Είδη αυτοκινήτου), Ο ΜΠΟΥΛΗΣ - Συνέπεια και Εξυπηρέτηση (οικοδομικές εργασίες, μεσιτικές εργασίες πωλήσεις οικοπέδων κ.ά.)».

Δηλαδή, εκτός από διάφορους τοπικούς επιχειρηματίες ή επαγγελματίες, έχουμε ως χορηγούς: τη σημερινή δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ, τον υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ Χ. Παππού και τον Μ. Σταύρου, προερχόμενο από τη ΝΔ, αλλά είχε στηρίξει την προηγούμενη διοίκηση. Και φυσικά ενόψει δημοτικών εκλογών θα ήταν «κουτό» να πιστέψει κανείς ότι τους έπιασε τώρα ευαισθησία όλους αυτούς να «βοηθήσουν» υλικά το συγκεκριμένο σχολείο.

Οπως επισήμανε και ο Χάρης Κωστόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Ανω Λιοσίων της «Λαϊκής Αγωνιστικής Ενότητας», ο οποίος μαζί με μέλη της παράταξης έκανε παρέμβαση διαμαρτυρίας στο σχολείο, καταγγέλλοντας ως απαράδεκτο το συγκεκριμένο γεγονός: «Μοναδικός τους σκοπός - είπε - είναι η συλλογή ψήφων για να διοικήσουν το δήμο εφαρμόζοντας την αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Αυτή ακριβώς την πολιτική, που τους έμπασε μαζί με τους επιχειρηματίες ως χορηγούς στα σχολεία. Για να καλλιεργήσουν συνειδήσεις στα παιδιά ότι για να καλυφτούν οι ανάγκες στα σχολεία πρέπει να υποτάσσονται στους χορηγούς με την ανάλογη διαφήμιση και ότι το κράτος δεν έχει υποχρέωση για καμία χρηματοδότηση. Και είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα γιατί οι ερχόμενες εκλογές είναι πολιτικές και δεν αφορούν μόνο τις πλατείες και τις λακκούβες, αλλά και μεγάλα ζητήματα όπως αυτό της Παιδείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ