Τετάρτη 14 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμφωνία πολύ πίσω από τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ:

«Στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, υπόλογη δεν ήταν η Τουρκία που συνεχίζει να έχει στρατεύματα κατοχής στο νησί, αλλά η Κυπριακή Δημοκρατία που ζήτησε από τους υπουργούς της ΕΕ να εφαρμοστούν οι προηγούμενες συμφωνίες τους, που αφορούν απλά και μόνο την τυπική αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.

Η συμφωνία των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία βρίσκεται πολύ πίσω από τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αποδεικνύει και πάλι ότι η ΕΕ διαπραγματεύεται την ένταξη της Τουρκίας με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, και όχι κάποιες δήθεν φιλολαϊκές αρχές, που διακηρύσσει ότι έχει.

Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που μιλούν για "διασφάλιση της Κυπριακής Δημοκρατίας" και καλούν την Τουρκία να προσαρμοστεί στο δήθεν "Ευρωπαϊκό κεκτημένο" και στις συμφωνίες της με την ΕΕ που οδηγούν σε ένα νέο σχέδιο ΑΝΑΝ, πρέπει να κριθούν από το λαό τόσο για τη στρατηγική τους επιλογή, την ΕΕ, όσο και για την πολιτική τους.

Ο δρόμος για τη δίκαιη λύση του Κυπριακού, την ειρήνη προς όφελος των λαών και τη σταθερότητα των συνόρων βρίσκεται στον απεγκλωβισμό από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και αντιθέσεις. Στην αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ