Τετάρτη 21 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΛΕΣΒΟΥ
Κίνδυνος απώλειας της στρεμματικής ενίσχυσης

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου, σχετικά με την καταβολή της στρεμματικής ενίσχυσης, είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης και Ν. Γκατζής. Στο κείμενο της Ερώτησης, τονίζεται:

«Είναι γνωστό ότι κατά τη φάση της ενεργοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων, οι ελαιοπαραγωγοί πρέπει, προκειμένου να πάρουν τη στρεμματική ενίσχυση, να δηλώσουν τη στρεμματική έκταση των ελαιώνων τους. Ομως, όπως είναι γνωστό στο υπουργείο, τα λάθη που έγιναν κατά τη σύνταξη του ελαιοκομικού μητρώου στέκονται εμπόδιο στο να δηλώσουν το σύνολο των στρεμμάτων που έχουν στην κατοχή τους. Ετσι, κινδυνεύουν να χάσουν σημαντικό μέρος της ενίσχυσης που δικαιούνται, όπως έγινε το 2004 που χάθηκαν πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ, στο νησί της Λέσβου».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό, «τι μέτρα σκοπεύει να πάρει, ώστε να μη συμβεί κάτι παρόμοιο και φέτος και να δοθούν οι ενισχύσεις αυτές με βάση τις δηλώσεις καλλιέργειας και όχι με το γεμάτο λάθη ελαιοκομικό μητρώο, λάθη για τα οποία εκείνοι που δεν ευθύνονται είναι οι παραγωγοί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ