Τρίτη 4 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Στο ΥΠΕΧΩΔΕ η πολεοδομική μελέτη

Το ποσό των 125 δισ. δρχ. θα δαπανήσει συνολικά ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), δηλαδή οι δικαιούχοι εργαζόμενοι του Οργανισμού, για την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού στους πρόποδες της Πάρνηθας. Χτες κατατέθηκε στη Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ ο πλήρης φάκελος της πολεοδομικής μελέτης του Ολυμπιακού Χωριού, προκειμένου να εκδοθεί σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για το Κατευθυντήριο Σχέδιο (λεγόμενο Μάστερ Πλαν) του έργου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΕΚ, ο φάκελος τον οποίο ετοίμασαν στελέχη του ΟΕΚ σε συνεργασία με ειδικούς τεχνικούς συμβούλους του και στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», περιλαμβάνει:

  • Πλήρη σειρά πολεοδομικών σχεδίων, σχεδίων χρήσεων γης, δικτύου οδών κυκλοφορίας και πεζοδρόμων.
  • Πλήρη σειρά διαγραμμάτων λειτουργίας δικτύων υποδομής (ηλεκτροδότηση, αποχετεύσεις ομβρίων και λυμάτων, ύδρευση, τηλεφωνία, φυσικό αέριο, καλωδιακή τηλεόραση κλπ.) τα οποία εκπονήθηκαν σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΦΑ κλπ.).
  • Ολοκληρωμένη μικροζωνική και εδαφοτεχνική μελέτη, με προτεινόμενους συντελεστές αντισεισμικού σχεδιασμού που θα εφαρμοστούν στις μεταγενέστερες στατικές μελέτες των κτιρίων.
  • Πλήρες τεύχος εγκρίσεων εκτέλεσης εργασιών στη συγκεκριμένη έκταση, από υπουργεία και άλλους φορείς του δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δασική Υπηρεσία, Αρχαιολογική Υπηρεσία κλπ.).

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε και η διαδικασία απαλλοτρίωσης της απαιτούμενης έκτασης, ενώ δημοσιεύτηκε η διακήρυξη του διαγωνισμού για την περίφραξη, τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση του οικοπέδου, συνολικού προϋπολογισμού 1,48 δισ. δρχ. που θα διεξαχθεί στις 25 Ιούλη 2000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ