Τετάρτη 21 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Οι γυναίκες έχουν λόγο να στηρίξουν ΝΑΣ και ΔΑΣ

Τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο σύνολο των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων, τα δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ ως βασικό μοχλό υλοποίησής της χρησιμοποιούν και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτή ακριβώς η πολιτική πρέπει να καταδικαστεί στις επικείμενες εκλογές, τόνισαν οι υποψήφιοι νομάρχης και δήμαρχος με τη ΝΑΣ και ΔΑΣ Χρήστος Μεντής και Τάκης Τσίγκας, αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια της προχτεσινής εκδήλωσης - συζήτησης που έγινε στα Γιάννενα, με θέμα «Γυναίκα και Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Οι υποψήφιοι στις τοποθετήσεις τους ανέδειξαν τη διπλή εκμετάλλευση που υφίσταται η γυναίκα. Παράλληλα, επισήμαναν ότι χρησιμοποιείται ως όχημα, για να υλοποιούνται και να γενικεύονται αντιλαϊκά μέτρα που αφαιρούν κατακτήσεις των εργαζομένων συνολικά. Ως παράδειγμα ανέφεραν τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα απασχόλησης, τα οποία απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε γυναίκες, νέους ανέργους και μακροχρόνια ανέργους και μέσω των οποίων καταστρατηγούνται το 8ωρο και η Ασφάλιση.

Κατά τη συζήτηση αναδείχτηκαν, ανάμεσα σε άλλα, μερικά από τα ιδιαίτερα προβλήματα που πλήττουν τις γυναίκες όπως η ανεργία, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, στο όνομα δήθεν της «ισότητας», η μερική απασχόληση και η ανασφάλιστη εργασία, η επιβολή τροφείων σε παιδικούς σταθμούς, η υποκατάσταση της κρατικής μέριμνας και πρόνοιας κ.ά.

Οι υποψήφιοι Χρ. Μεντής και Τ. Τσίγκας επισήμαναν ότι τα παραπάνω προβλήματα έχουν γενεσιουργό αιτία την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΝ που με τους εκπροσώπους τους σε δήμους και νομαρχίες συναινούν και την εφαρμόζουν. Κάλεσαν τις παραβρισκόμενες να καταδικάσουν στις εκλογές του Οκτώβρη την αντιλαϊκή αυτή πολιτική και τους πολιτικούς εκφραστές της, ενισχύοντας παράλληλα τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ και οι συνεργαζόμενες με αυτό δυνάμεις. Μόνο έτσι - τόνισαν - θα δώσουν δύναμη και προοπτική στην πάλη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών δικαιωμάτων των ίδιων και των οικογενειών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ