Παρασκευή 23 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το «μέγα ερώτημα»

Γρηγοριάδης Κώστας

ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΣ ίσως, αλλά μάθαμε - και μάλιστα διά στόματος πρωθυπουργού χτες στη Βουλή - ποιο θα είναι το «μέγα ερώτημα» των επόμενων βουλευτικών εκλογών: Το «ποιο κόμμα θα εξασφαλίσει το κράτος δικαίου και την εφαρμογή του Συντάγματος». Αυτό θα πρέπει να απαντήσουμε με την ψήφο μας.

Δικαιούμαστε όμως κι εμείς μερικές ...διευκρινιστικές ερωτήσεις: Ποιου Συντάγματος; Αυτού που έχουν συμφωνήσει ότι θα φτιάξουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ συναινώντας κατ' αρχήν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και ποιος ξέρει πού αλλού;

Και ποιου κράτους δικαίου; Αυτού που επιστρατεύει απεργούς ναυτεργάτες; Αυτού που υλοποιεί ευρωπαϊκές συμφωνίες για ανεμπόδιστη δράση μυστικών υπηρεσιών; ΄Η μήπως αυτού που παρακολουθεί με κάμερες, φακελώνει και συλλαμβάνει οποιονδήποτε του αρέσει;

Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δε διαφώνησε με αυτή την επισήμανση. Προφανώς μάλλον τον βολεύουν κι αυτόν τα εν λόγω κριτήρια.

Αλλωστε, είναι κάτι παραπάνω από προφανές στις μέρες μας ότι με τις εκλογές μόνο διαχειριστή αλλάζουμε. Πολιτική, κατευθύνσεις, δομές αυτά είναι δεδομένα και σχεδιασμένα με τον πιο ολοκληρωτικό τρόπο.

ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι για τα αποτελέσματα των εξετάσεων φταίνε οι μαθητές που δεν είναι επιμελείς και δε διαβάζουν τα μαθήματά τους; Μήπως πάλι φταίνε οι γονείς που δεν ασχολούνται με την εκπαίδευση των παιδιών τους;

Οπως και να 'χει πάντως, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση δε φαίνεται να διακατέχονται από ενοχές. Θεωρούν ότι έφτιαξαν ένα ακόμη αντικειμενικό σύστημα εξετάσεων και ...καθάρισαν.

Εκτός πια αν έχουν κάποιο εκπληκτικό πρόγραμμα εργασιακής αποκατάστασης των αποφοίτων των λυκείων, ώστε με τα εφόδια που πήραν από τη βασική εκπαίδευση να βρουν δουλιά και ...ντρέπονται να μας το ανακοινώσουν.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ