Παρασκευή 23 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Οξυνε το δικομματικό καυγά

Νερό στο μύλο της στείρας δικομματικής αντιπαράθεσης έριξε με τη χτεσινή ομιλία του ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, ανταπαντώντας στις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ για κομματισμό και συγκάλυψη σκανδάλων με αντίστοιχη φρασεολογία.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες περί κομματικοποίησης του κράτους, ο Κ. Καραμανλής κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για τα πεπραγμένα του, λέγοντας ότι «μιλάτε δύο χρόνια μετά, για πελατειακό κράτος; Εσείς που περηφανευόσασταν ότι για να χτυπηθούν όσοι δε δήλωναν ΠΑΣΟΚ είχατε ισοπεδώσει τα πάντα; Εσείς που διακηρύσσατε ότι μοιράσατε τις καίριες θέσεις του Δημοσίου στους φίλους και τους παραφίλους σας;». Μάλιστα, άσκησε συνολική κριτική στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση αναφέρεται στη διακυβέρνησή του, γιατί «οι συνέπειες της πολιτικής σας δεν είναι παρελθόν. Τις πληρώνει ακόμα ο πολίτης, τις υφίσταται η οικονομία, τις αντιμετωπίζει η πολιτεία. Ξεκάθαρα, λοιπόν, πράγματα. Οσο υπάρχουν οι συνέπειες των πράξεών σας, όσο υπάρχουν τα προβλήματα, θα μιλούμε και για τα προβλήματα και για τα αίτια που τα δημιούργησαν».

Οσον αφορά στο θέμα των απαγωγών των Πακιστανών, ο Κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι στη λογική της αξιωματικής αντιπολίτευσης «υπερτερούν οι κομματικές σκοπιμότητες. Και το ερώτημα που προκύπτει εδώ είναι απλό. Εμπιστεύεστε, ναι ή όχι τη Δικαιοσύνη; Σέβεστε, ναι ή όχι τους θεσμούς; Υποχρεούμαστε όλοι να αναμένουμε τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας και αυτό είναι θέση την οποία λέγαμε και ως αντιπολίτευση, όποτε είχαμε ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Υποχρεούμαστε τουλάχιστον να μην εκθέτουμε τη χώρα, να μην βλάπτουμε, και πολύ περισσότερο να μην βλάπτουμε άδικα, αναίτια και ανεύθυνα την εικόνα της χώρας». Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει ούτε να κρύψει ούτε να φοβηθεί. Οι αρχές στις οποίες κινούμαστε είναι ξεκάθαρες. Εκπτώσεις δε γίνονται ούτε στα θέματα ασφάλειας των πολιτών ούτε στα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ούτε στη λειτουργία των θεσμών». Οσον αφορά στις υποκλοπές, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την έως σήμερα κυβερνητική επιχειρηματολογία, σημειώνοντας ότι «ο ίδιος ήμουν βασικός στόχος των δραστών. Η υπόθεση αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση θεσμικά και με πλήρη συναίσθηση ευθύνης. Παραπέμφθηκε αμέσως στη Δικαιοσύνη. Κινηθήκαμε από την πρώτη στιγμή με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων του τόπου, τα δικαιώματα των πολιτών, τη διαφάνεια στη λειτουργία των θεσμών, την υπευθυνότητα στη λήψη των αποφάσεων. Εμείς κινήσαμε τις διαδικασίες της έρευνας». Πρόσθεσε ότι «η άμεση εμπλοκή της Δικαιοσύνης έγινε με δική μας πρωτοβουλία. Παράλληλα, αναπτύξαμε στοχευμένες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών, την καθιέρωση εντατικών και αποτελεσματικών ελέγχων, την περαιτέρω ενίσχυση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου. Αυτή είναι η κατεύθυνση, στην οποία κινούμαστε και στην κατεύθυνση αυτή όλοι έχουμε υποχρεώσεις. Σε θέματα εθνικής σημασίας δε χωρά μικροκομματισμός».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για λογικές συγκάλυψης, λέγοντας ότι επί των κυβερνήσεών του «συγκάλυψη υπήρξε στην ασυδοσία της διαπλοκής και την εκτεταμένη παρανομία που αναπτύχθηκε στα χρόνια που πέρασαν. Συγκάλυψη υπήρξε στις παρανομίες και στις κακοτεχνίες, για τις οποίες, ακόμη και πρόσφατα, η χώρα επιβαρύνθηκε με κοινοτικά πρόστιμα μισού δισεκατομμυρίου ευρώ. Συγκάλυψη υπήρξε στο έγκλημα του Χρηματιστηρίου που διαπράχθηκε σε βάρος της οικονομίας, του δημόσιου συμφέροντος, της κοινωνίας, της ίδιας της Δημοκρατίας. Συγκάλυψη υπήρξε στις παράνομες ελληνοποιήσεις και στα παρακρατικά κυκλώματα που πωλούσαν ακόμη και την ελληνική ιθαγένεια. Η συγκάλυψη είναι έννοια και πρακτική ταυτισμένη με το παρελθόν, τις κυβερνήσεις του χτες. Είναι έννοια και πρακτική ταυτισμένη με εγκλήματα σε βάρος της ίδιας της Δημοκρατίας που διαπράχθηκαν από το σύστημα ΠΑΣΟΚ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εριξαν «νερό στον μύλο» της συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών του εγκλήματος (2024-03-29 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2022-08-27 00:00:00.0)
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται στα αποκαΐδια της τραγωδίας (2020-07-21 00:00:00.0)
Συνεχίζουν το γαϊτανάκι του αποπροσανατολισμού (2013-01-19 00:00:00.0)
Συναινετικό «ξέπλυμα» από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (2008-07-11 00:00:00.0)
Με ...άσφαιρα πυρά κατά της κυβέρνησης (2007-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ