Παρασκευή 23 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίμησε το ΚΚΕ και τα κομμουνιστικά ιδανικά

Κηδεύτηκε, χτες το απόγευμα, η παλαίμαχη κομμουνίστρια Μαρία Ράπτη

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης αποχαιρέτησαν, χτες το απόγευμα στο Β΄ Νεκροταφείο, την παλαίμαχη κομμουνίστρια Μαρία Ράπτη σύντροφοι, φίλοι και συγγενείς. Η Μαρία Ράπτη «εμφυσούσε απ' την πρώτη στιγμή την αφοσίωση στα ιδανικά των κομμουνιστών», ήταν λίγα απ' τα λόγια της ΚΕ του Κόμματος, που αφιέρωσε ολόκληρη την ύπαρξη της. «Εφυγε» όπως ήθελε, τυλιγμένη με τη σημαία του ΚΚΕ...

Στη σεμνή πολιτική κηδεία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΠΓ με τους Δημήτρη Γόντικα και Σπύρο Χαλβατζή, σύσσωμο το ΔΣ της ΠΕΑΦΕ και σύντροφοί της. Εκ μέρους της ΚΕ αποχαιρέτησε την Μαρία Ράπτη ο Νίκος Κουρκούνης, ο οποίος θύμισε σημαντικές στιγμές απ' τη ζωή της, όπως η συμμετοχή της στην ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση. Αναφέρθηκε στην ένταξή της στο ΚΚΕ το 1943, στην ανάδειξή της στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΠΟΝ, στην παλικαρίσια στάση της στις διώξεις, φυλακίσεις και τα στημένα δικαστήρια, την εξορία. Στη συμμετοχή της στον ένοπλο αγώνα του ΔΣΕ όπου έλαβε τον τίτλο της υπολοχαγού Πολιτικής Επιτροπής, αλλά και στη συνέχεια τη δράση της «μέσα από τις γραμμές του Κόμματος και της προσφοράς της στο μηχανισμό της ΚΕ, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ως την τελευταία της πνοή».

Την Μαρία Ράπτη αποχαιρέτησαν και οι συναγωνιστές της στην ΠΕΑΦΕ, της οποίας ήταν επίτιμο μέλος και για πολλά χρόνια γενική γραμματέας. Η Φρόσω Κοττουρού τόνισε συγκινημένη: «Θα μας λείψεις Μαρία. Πάντα θα θυμόμαστε την εργατικότητά σου, τη συνέπειά σου, τη σταθερότητα στις ιδέες μας, στην υπεράσπιση των ιδανικών μας. Θα θυμόμαστε την επιμονή και την υπομονή σου στο ξεπέρασμα κάθε δυσκολίας στον αγωνιστικό δρόμο που διαλέξαμε και που δεν εγκατέλειψες ως την τελευταία σου στιγμή». Εκ μέρους της ΚΟΒ Κολιάτσου, της οποίας ήταν μέλος, μίλησε ο Χρήστος Μποσμής.

Προσφορά

Στη μνήμη της Μαρίας Ράπτη, τα ανίψια και η νύφη της προσφέρουν στο ΚΚΕ 600 ευρώ. Στο Κόμμα που σ' όλη της τη ζωή ήταν αφοσιωμένη, στην πάλη για μια καλύτερη ζωή, για το σοσιαλισμό.

Ευχαριστούμε θερμά όλους για τη συμπαράσταση και βοήθειά τους στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε.

Οικογένεια Ειρήνης Ράπτη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ