Παρασκευή 23 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ο μεγάλος ... ΣΕΒντάς του ΠΑΣΟΚ

«Εμείς δεν αδικούμε την υπόθεση της Παιδείας... Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη προχωρήσει σε πολύ σημαντικές προτάσεις για μια συνολική μεταρρύθμιση».

Πρόκειται για τη δήλωση που έκανε χτες η Μ. Αποστολάκη, υπεύθυνη του τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ (στο ρ/σ της ΝΕΤ).

*

Για να έχετε τώρα μια καλύτερη ενημέρωση ως προς τη «συνολική μεταρρύθμιση» που εισηγείται το ΠΑΣΟΚ στην Παιδεία, δώστε προσοχή στην επόμενη δήλωση:

«Θέλω να πω όμως κάτι. Χρειάζεται να αποκρατικοποιήσουμε. Ισως να ακούγεται περίεργο αυτό από εμένα (...). Ποιος θα πάρει αποφάσεις για αλλαγές; Εάν δεν απελευθερώσουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα απ' τον ασφυκτικό κλοιό ενός συγκεντρωτικού κρατικού μηχανισμού, δε θα έχουμε εκπαιδευτικό σύστημα ανταγωνιστικό στη σημερινή εποχή. Ενα σύστημα που επιτρέπει πολύ ελεύθερη επιλογή και διεπιστημονικές επιλογές για τον φοιτητή, που προωθεί τον ανταγωνισμό μεταξύ των πανεπιστημίων και των δημοσίων και μεθαύριο των μη κρατικών. Και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν προχωρά και η κυβέρνηση στη διευθέτηση αυτού του ζητήματος, της δυνατότητας να υπάρξουν μη κρατικά πανεπιστήμια»!

(Γιώργος Παπανδρέου, 26/5/2005, ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ).

*

Είναι πρόδηλο το πόσο ωραία, με τι σαφήνεια - και με πόση ειλικρίνεια - μιλάνε, όταν βρίσκονται ενώπιον των βιομηχάνων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ