Τετάρτη 28 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διοίκηση με γνώμονα τα συμφέροντα του λαού

Το έργο της δημοτικής αρχής παρουσίασε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος με τη «Δημοτική Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» Μιχάλης Μοσχονάς

Ο Μιχάλης Μοσχονάς
Ο Μιχάλης Μοσχονάς
Σταθερά προσανατολισμένοι στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης με γνώμονα τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού, η «Δημοτική Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» Αγίου Παύλου διεκδικεί την εμπιστοσύνη των Αγιοπαυλιτών και εκφράζει την πεποίθηση πως και στις επόμενες τοπικές εκλογές θα την αναδείξουν και πάλι στη διοίκηση του Δήμου.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες ο δήμαρχος Αγίου Παύλου Μιχάλης Μοσχονάς πλαισιωμένος από δημοτικούς συμβούλους και μέλη της παράταξης, παρουσίασε το έργο της Διοίκησης τα τελευταία χρόνια. Ενα έργο που έγινε μέσα σε ένα ιδιαίτερα εχθρικό περιβάλλον, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί μέσα από τις επιλογές των κυβερνήσεων για το χαρακτήρα, το ρόλο και το περιεχόμενο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Δήμος Αγίου Παύλου, έχοντας στο τιμόνι κομμουνιστή δήμαρχο, έδειξε πως όταν θέλεις, έστω και κάτω από δύσκολες συνθήκες, μπορείς να αντισταθείς στην πολιτική μετατροπής των δήμων σε Ανώνυμες Εταιρίες, αρκεί στο πλευρό σου, ενεργούς συμπαραστάτες και συμμαχητές να έχεις τους ίδιους τους εργαζόμενους.

«Σταθήκαμε αποφασιστικά ενάντια στην πολιτική που θέλει τους δήμος φορομπηχτικούς μηχανισμούς. Εναντιωθήκαμε στο νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που μετατρέπει τους Δήμους σε εταιρίες και τους δημότες σε πελάτες. Την ώρα που σύσσωμο το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ αποδέχεται το ρόλου του κρατικού υπαλλήλου εμείς έχουμε πάρει μια καθαρή απόφαση. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Τίποτε από όλα όσα καταφέραμε στον Αγιο Παύλο τα τελευταία 8 χρόνια, δε μας χαρίστηκε. Ολα τα κατακτήσαμε με πολύ κόπο και ιδρώτα», είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Μοσχονάς.

Ενδεικτικά ανέφερε πως ως ελάχιστο μέτρο περιφρούρησης των εισοδημάτων των δημοτών, που πλήττονται από τη διαρκή λιτότητα, την ανεργία, την ακρίβεια, ο Δήμος Αγίου Παύλου κράτησε παγωμένα τα δημοτικά τέλη επιβάλλοντας μηδενικές αυξήσεις το 2003, 2004, και το 2006, ενώ το 2005 προχώρησε σε μείωση κατά 1,2%. Μάλιστα, μέσα από σχετική μελέτη που εκπονήθηκε, προβλέπεται ότι είναι εφικτό και θα υλοποιηθεί η μείωση των δημοτικών τελών τουλάχιστον κατά 25% για την επόμενη 4ετία μέσα από ετήσια μείωση της τάξης του 6-8%.

Απαντώντας σε όσους όψιμα αποφάσισαν να κάνουν κριτική στη διοίκηση για την οικονομική διαχείριση, ο Μ. Μοσχονάς σημείωσε: «Ο δήμος ελέγχθηκε από ορκωτούς λογιστές και βρέθηκε άψογος. Αντίστοιχοι έλεγχοι γίνονται κάθε χρόνο και στο Ωδείο και στη Δημοτική Επιχείρηση. Οπως προκύπτει λοιπόν, τα "ελλείμματα", τα "χρέη", η "αδιαφάνεια", δεν είναι παρά προπαγανδιστικές φούσκες των αντίπαλων συνδυασμών». Και υπέδειξε στους αντιπάλους του «για την οικονομική ένδεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να αναζητήσουν τον υπαίτιο στην κεντρική εξουσία η οποία έχει φτάσει να χρωστά στον Δήμο Αγίου Παύλου πάνω από 3 εκατ. ευρώ». Τα οποία μάλιστα ο δήμος προτίθεται να διεκδικήσει και δικαστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ