Τετάρτη 28 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΟ - «ΒΟΜΒΑ»
Σε κρίσιμη κατάσταση οι έξι τραυματίες

ICON

Σε σοβαρή κατάσταση συνεχίζουν να νοσηλεύονται, στα νοσοκομεία της Κρήτης, οι έξι τραυματίες του πολύνεκρου δυστυχήματος που σημειώθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι στη νέα Εθνική Οδό Χανίων - Ηρακλείου, όταν βυτιοφόρο που μετέφερε χιλιάδες λίτρα καυσίμου αεροσκαφών (κηροζίνη) έπεσε στο πίσω μέρος ενός λεωφορείου με εργάτες της εταιρίας «Creta Farm» η οποία εδρεύει λίγο έξω από το Ρέθυμνο.

Το νέο αυτό τραγικό περιστατικό επιβεβαιώνει τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες δεν εφαρμόζουν κανένα απολύτως μέτρο όσον αφορά στην ασφάλεια της μεταφοράς επικίνδυνων φορτίων, παρότι επανειλημμένα η χώρα μας έχει θρηνήσει πολλά θύματα από παρόμοια δυστυχήματα.

Το βυτιοφόρο, που είχε μισθώσει η ΕΚΟ, μετατράπηκε σε «βόμβα» που σκόρπισε το θάνατο σε τέσσερις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και του οδηγού του και τραυμάτισε σοβαρά τους άλλους έξι εργάτες που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν κι εγκλωβίστηκαν μέσα στο λεωφορείο.

Συγκεκριμένα, νεκροί είναι τρεις υπάλληλοι της βιομηχανίας αλλαντικών «Creta Farm», Στέφανος Χατζηδάκης, 35 ετών, Μανώλης Στρατιδάκης, 25 ετών, και Στέλιος Σταυρουλάκης, 22 ετών, και ο οδηγός του βυτιοφόρου, Κυριάκος Λιονάκης, 43 ετών, που μετέφερε καύσιμα από το Ηράκλειο στο αεροδρόμιο Χανίων.

Οι έξι τραυματίες συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στα νοσοκομεία της Κρήτης. Συγκεκριμένα, με σοβαρά εισπνευστικά και εξωτερικά εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ο Μανώλης Ροκανάς, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς σταθερή.

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται ο Στέφανος Σιράγας, ο οποίος έχει εγκαύματα στη δεξιά πλευρά του προσώπου του και έχει εισπνεύσει καπνό και νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου νοσηλεύονται με εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού στο σώμα και το πρόσωπο η Μαρία Αλεξανδράκη, 43 ετών, και ο Εμμανουήλ Ηλιάκης, ενώ στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων, ελαφρύτερα τραυματισμένος, νοσηλεύεται ο Νεκτάριος Παπαδάκης. Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή τους είναι καλή, λόγω όμως της σοβαρότητας των εγκαυμάτων τα επόμενα εικοσιτετράωρα θεωρούνται κρίσιμα. Οσον αφορά στα αίτια που οδήγησαν στο πολύνεκρο αυτό δυστύχημα τις έρευνες διεξάγει η Τροχαία Ρεθύμνου, χωρίς ακόμα να έχουν εξακριβωθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ