Τετάρτη 28 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ
Ανασφάλεια και «ομηρία» του προσωπικού

Να βγάλουν συμπεράσματα από τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να καταψηφίσουν στις τοπικές εκλογές τους υποψηφίους τους που τις εφαρμόζουν, κάλεσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος το μόνιμο αλλά και εποχιακό προσωπικό της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Ο βουλευτής, επικεφαλής κλιμακίου, αποτελούμενο από τον Κώστα Παπαπολυχρονίου, υποψήφιο Νομάρχη Δυτικής Αττικής της ΝΑΣ, τον Αντώνη Χοροζάνη, υποψήφιο δήμαρχο Ελευσίνας και τον Γιάννη Νάκη από το Τμήμα για τα Σώματα Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ, επισκέφτηκαν αρχικά τις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΕΜΑΚ στον Ασπρόπυργο που βρίσκεται το μόνιμο προσωπικό και στη συνέχεια τα επίγεια τμήματα της Μονάδας στη Μαγούλα τα οποία αποτελούνται από εποχιακούς.

Τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος που αριθμεί 4.000 κενές θέσεις, η ΕΜΑΚ δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση αν και σε μικρότερο βαθμό. Οπως ενημερώθηκε το κλιμάκιο, το προσωπικό αυτή τη στιγμή είναι 112 άντρες ενώ οι οργανικές θέσεις προβλέπουν 118. Το σημαντικό είναι όμως, ότι ακόμα και όλες οι οργανικές θέσεις να ήταν συμπληρωμένες δε θα κάλυπταν τις ανάγκες που είναι πολύ μεγαλύτερες. Οσον αφορά τους εποχιακούς ισχύει και εδώ η ανασφάλεια και η ομηρία όπως και σε όλους τους υπόλοιπους στο σώμα της Πυροσβεστικής.

Μιλώντας ο βουλευτής σε συγκεντρώσεις του προσωπικού και στις δύο εγκαταστάσεις, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «η πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ όπως και η κατεύθυνση της ΕΕ είναι η μείωση του κόστους εργασίας. Γι' αυτό το λόγο τροποποίησαν το Σύνταγμα ώστε να μην μπορούν να μονιμοποιηθούν οι έκτακτοι και αρνούνται να εντάξουν το προσωπικό στα επικίνδυνα και Βαρέα Ανθυγιεινά επαγγέλματα. Την ίδια στιγμή προωθείται η πολιτική κάλυψης των κενών μόνο με εκτάκτους τους οποίους θα τοποθετούν ακόμα και σε οργανικές θέσεις, καταργώντας τη μονιμότητα».

«Για όλα αυτά τα ζητήματα, όπως επισήμανε ο βουλευτής, δεν μπορεί να μην έχουν λόγο οι νομάρχες και οι δήμαρχοι. Γι' αυτό πρέπει αυτοί που θα εκλεγούν να βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων και να παλεύουν μαζί τους αντί να εφαρμόζουν τους νόμους που τους θέτει η αντιλαϊκή πολιτική».

Σε παρέμβασή του ο Κώστας Παπαπολυχρονίου κάλεσε μόνιμους και εποχιακούς την ώρα της ψήφου να αναλογιστούν ποιος πάλεψε τόσα χρόνια και θα συνεχίσει να παλεύει στο πλευρό τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μνημόσυνο για τον Κ. Παπαπολυχρονίου (2014-02-08 00:00:00.0)
«Εμπρηστικές» οι πολιτικές που εφαρμόζονται (2006-05-31 00:00:00.0)
Κινδυνεύουν να μην πάρουν άδεια (2004-07-07 00:00:00.0)
Νέο σύστημα προσλήψεων (2004-06-18 00:00:00.0)
"Απαιτούνται άμεσα μέτρα"! (1999-08-07 00:00:00.0)
Αυτή η ρύθμιση έλυνε το πρόβλημα (1997-06-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ