Τετάρτη 31 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
«Εμπρηστικές» οι πολιτικές που εφαρμόζονται

«Ο πρώτος και καλύτερος εμπρηστής είναι η πολιτική που εφαρμόζεται και ανάβει τις φωτιές που εσείς σβήνετε». Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης μιλώντας χτες σε πυροσβέστες και δασονόμους του Λαυρίου.

Ο βουλευτής, επικεφαλής κλιμακίου της ΝΟ Αττικής του ΚΚΕ, επισκέφτηκε την Πυροσβεστική και το Δασαρχείο Λαυρίου και έγινε αποδέκτης των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και οι δύο υπηρεσίες, όπως έλλειψη προσωπικού και μέσων, αλλά και καταστρατήγηση των εργασιακών τους σχέσεων. Αποτελέσματα και αυτά, μαζί με τους αντιδασικούς νόμους, της καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν η Πυροσβεστική Λαυρίου, στην οποία οι 38 μόνιμοι πυροσβέστες περιμένουν τις επόμενες ημέρες περίπου 65 εποχιακούς για να μπορέσουν να βγάλουν τις δύσκολες ημέρες του καλοκαιριού. Οι εποχιακοί εξέφρασαν στο βουλευτή του ΚΚΕ την αγανάκτησή τους για το καθεστώς πολιτικής ομηρίας που βιώνουν και επανέλαβαν το αίτημά τους για 12μηνη απασχόληση, αφού μπορούν τους χειμερινούς μήνες να χρησιμοποιηθούν από την πολιτική προστασία αντί να πηγαίνουν στο Ταμείο Ανεργίας. Κατήγγειλαν ακόμα, ότι η κυβέρνηση στα πλαίσια της δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόζει, τους έκοψε τις βραδινές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα τα δάση της περιοχής, με 5.000 παιδιά σε κατασκηνώσεις, να μένουν αφύλαχτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ