Τετάρτη 31 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
«Τα συμφέροντα αφεντικού και εργάτη δεν ταυτίζονται»

Περιοδεία στο Βιοτεχνικό Πάρκο Σχιστού κλιμακίου της ΝΑΣ και αγωνιστικών δημοτικών Κινήσεων

Συγκεντρώσεις εργαζομένων έγιναν σε όλες τις επιχειρήσεις του ΒΙΠΑ στο Σχιστό
Συγκεντρώσεις εργαζομένων έγιναν σε όλες τις επιχειρήσεις του ΒΙΠΑ στο Σχιστό
«Καθαρά πράγματα. Τα συμφέροντα εργαζόμενου και εργοδότη δεν μπορούν να ταυτιστούν». Ομως, η αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαϊκής Ενωσης, η πολιτική που κόβεται και ράβεται σύμφωνα με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των μονοπωλίων, είναι φυσικό να στρέφεται και ενάντια στους αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματοβιοτέχνες, να συνθλίβει την πλειοψηφία τους.

Αυτό ήταν το επίκεντρο της συζήτησης χτες το πρωί, στη διάρκεια περιοδείας του υποψήφιου νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μανουσογιαννάκη με το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ, του Γιάννη Πατσιλινάκου, πρώην δημάρχου Περάματος και σημερινού υποψήφιου επικεφαλής του ψηφοδελτίου της αγωνιστικής Κίνησης «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη» και του υποψήφιου δημάρχου Κερατσινίου Δημήτρη Μουρίκη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης», στο Βιοτεχνικό Πάρκο Σχιστού (ΒΙΠΑ). Η υποδοχή που επιφύλαξαν στους τρεις, τόσο οι εργάτες των επιχειρήσεων όσο και οι ίδιοι οι επαγγελματοβιοτέχνες ήταν ιδιαίτερα θερμή.

Στο ΒΙΠΑ Σχιστού έχουν δικαίωμα εγκατάστασης μόνο ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις και μεταλλουργικές με χυτήριο. Τα οικόπεδα συνολικά είναι 82. Μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να μετεγκατασταθούν 17 επιχειρήσεις, των οποίων το προσωπικό δεν ξεπερνά τους 20 εργαζόμενους. Ο πρόεδρος της εταιρίας διαχείρισης του Πάρκου (αποτελείται από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων) Γιάννης Πολυχρονόπουλος και ο διευθυντής Χρήστος Γαβρίλης, οι οποίοι ξενάγησαν τους τρεις υποψήφιους στο χώρο, κατήγγειλαν το γεγονός ότι η ΕΤΒΑ η οποία εξαγοράστηκε από την Τράπεζα Πειραιώς, έχει εγκαταλείψει το χώρο. Το Πάρκο παραδόθηκε χωρίς υποδομές - ρεύμα, νερό κλπ. έβαλαν μόνοι τους οι βιοτέχνες - και από πάνω, τώρα, όπως αναφέρθηκε, με κυβερνητική κατεύθυνση, ΕΤΒΑ - Πειραιώς πουλάνε τους κοινόχρηστους χώρους του! Με αποτέλεσμα οι βιοτέχνες να έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Οι τρεις επικεφαλής των αγωνιστικών ψηφοδελτίων, περιόδευσαν σε μια σειρά επιχειρήσεων ενώ τους συνόδευαν οι πρόεδροι του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και της Ενωσης Αμμοβολιστών Καθαριστών Πλοίων, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και Γιάννης Δεληγιάννης αντίστοιχα. Με τον τρόπο αυτό οι συνδικαλιστές έκαναν σαφές ότι η ψήφος των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και του ΒΙΠΑ Σχιστού πρέπει να είναι αγωνιστική. Σε κάθε επιχείρηση έγιναν επί τόπου συγκεντρώσεις των εργαζομένων.

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές αποτελούν πολιτική αναμέτρηση και πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί επιπλέον μηχανισμό για την επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής. Κριτήριο ψήφου, σημείωσε, πρέπει να είναι όλα τα βάσανα που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι, ανεργία, ακρίβεια, ιδιωτικοποίηση των πάντων, τα 620 ευρώ, μισθός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ