Τετάρτη 31 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κίνδυνοι από τη διατροφή των νέων

Αλματώδη αύξηση παρουσιάζουν την τελευταία 20ετία στη χώρα μας ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, εξαιτίας κυρίως της αλλαγής στις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων και ιδιαίτερα των νέων.

Περίπου 1 στους 5 μαθητές Λυκείου δεν κάθεται πλέον στο οικογενειακό τραπέζι, αλλά καταφεύγει στα ταχυφαγεία όπου τρώει έτοιμο φαγητό από τέσσερις μέχρι εφτά φορές τη βδομάδα! Ακόμα, το 87% των μαθητών δεν παίρνει κολατσιό για το σχολείο από το σπίτι, αλλά προτιμά να αγοράζει από τα κυλικεία τα οποία πωλούν - παρά την τυπική απαγόρευση - προϊόντα όπως πίτσα, γλυκά, κρουασάν κλπ. Τα Ελληνόπουλα είναι από τα πλέον παχύσαρκα στην Ευρώπη, ενώ έχουμε αύξηση του σακχαρώδη διαβήτη που πλησιάζει το 10% του γενικού πληθυσμού, όπως δείχνει μελέτη διατροφικής συνήθειας, που πραγματοποίησε το Διαβητολογικό Κέντρο του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά σε συνεργασία με την Ενωση Καταναλωτών Ελλάδας, σε 498 μαθητές Λυκείων της Αθήνας και σε 487 του Πειραιά.

Η έρευνα έδειξε ακόμα ότι το 16% των μαθητών στα σχολεία του Πειραιά και το 0,9% στα σχολεία της Αθήνας, καταναλώνει αλκοόλ από τρεις φορές εβδομαδιαίως έως και καθημερινά, ενώ το 34-35% των μαθητών στα σχολεία του Πειραιά και το 26% της Αθήνας καπνίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ