Τετάρτη 31 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ
Να παρθούν μέτρα για την απομάκρυνσή της

Ουσιαστικά μέτρα για την απομάκρυνση της συσσωρευμένης λυματολάσπης από την Ψυττάλεια και την επιτάχυνση της κατασκευής ξήρανσής της, ζητά με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και απευθύνει στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη.

Για άλλη μια φορά - αναφέρει η βουλευτής του ΚΚΕ - το πρόβλημα της συσσώρευσης της λυματολάσπης στην Ψυττάλεια, αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, που οξύνθηκε από την απραξία της κυβέρνησης της ΝΔ, προβάλλει ιδιαίτερα απειλητικό για τους κατοίκους των γειτονικών δήμων, αλλά και για το Σαρωνικό. Δεν ολοκληρώθηκε ούτε το ημίμετρο της «δοκιμαστικής», αλλά και πανάκριβης εξαγωγής στο εξωτερικό μιας μικρής ποσότητας 60.000 τόνων.

Ηδη - τονίζει η Ε. Παντελάκη - σε λίγες μέρες ο απομένων αποθηκευτικός χώρος στο νησί θα κορεστεί και, καταμεσής του καλοκαιριού, θα προκύψει το περσινό αδιέξοδο, με μεγαλύτερη όμως οξύτητα. Ακόμη και αν απομακρυνθεί στις απομένουσες ημέρες η μικρή ποσότητα των 60.000 τόνων, τίποτε δε γνωρίζουμε για την κύρια ποσότητα της λάσπης και γι' αυτήν που θα προστίθεται στο νησί με ρυθμό 800 τόνους την ημέρα. Το μόνο που γνωρίζουμε με βεβαιότητα, είναι ότι για άλλη μια φορά οι κάτοικοι των περί την Ψυττάλεια δήμων θα βιώσουν ένα ζοφερό καλοκαίρι.

Καταλήγοντας η βουλευτής του ΚΚΕ απευθύνει τις εξής ερωτήσεις στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ:

  • Πότε και με ποιο τρόπο προτίθεται η κυβέρνηση να απομακρύνει τη λυματολάσπη από τους κορεσμένους αποθηκευτικούς χώρους της Ψυττάλειας;
  • Εχει πάρει μέτρα η κυβέρνηση, και ποια, για την επιτάχυνση της κατασκευής του εργοστασίου ξήρανσης της λυματολάσπης;
Δημαγωγία υπευθύνων

Την ίδια στιγμή, ο νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας, καταφεύγοντας σε μια καθαρά προεκλογικού τύπου δημαγωγία, έστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ στην οποία αναφέρει ότι η Ψυττάλεια αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για το Λεκανοπέδιο, ζητώντας να αναλάβουν τις ευθύνες τους η κυβέρνηση και η ΕΥΔΑΠ. Ο νομάρχης βέβαια «ξεχνάει» ότι οι ευθύνες για την κατάσταση αυτή βαραίνουν πριν απ' όλους το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ, που ολοκλήρωσε το βιολογικό καθαρισμό, με αλόγιστες υπερβάσεις και με την παράλειψη της κατασκευής του εργοστασίου ξήρανσης της λυματολάσπης.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Κ. Κωστούλας, και με αφορμή την επιστολή του νομάρχη, αφού αποφεύγει να αναφέρει ότι το πρώτο πλοίο που επρόκειτο να μεταφέρει τη λυματολάσπη στη Γερμανία έχασε την ευστάθειά του και βρίσκεται παροπλισμένο, υποστηρίζει ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει αναχωρήσει με 3.000 τόνους λυματολάσπη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ