Τετάρτη 5 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
Εκβιάζουν για ανατροπή του ωραρίου

Την επίθεση στο ωράριο εργασίας εντείνουν οι τραπεζίτες οι οποίοι δεν προσήλθαν στη χτεσινή προγραμματισμένη συνάντηση με την ΟΤΟΕ για την Κλαδική Σύμβαση Εργασίας. Νωρίτερα, πέντε μεγάλες τράπεζες («Αλφα», «Πειραιώς», «Γιούρομπανκ», Αγροτική και Εθνική) είχαν στείλει επιστολές στο υπουργείο Απασχόλησης γνωστοποιώντας ότι τα μόνα θέματα που δέχονται να συζητήσουν είναι αυτά των αυξήσεων, της κατάτμησης των αδειών και πάνω από όλα του ωραρίου.

Οι τραπεζίτες ζητάνε μετακίνηση του ωραρίου συναλλαγών κατά μισή ώρα, καθιέρωση ειδικών ωραρίων στις υπηρεσίες υποστήριξης και στο δίκτυο, δυνατότητα λειτουργίας και το Σάββατο. Πρακτικά επιδιώκουν αρχικά την καθιέρωση του συστήματος βάρδιας στις προαναφερόμενες υπηρεσίες ώστε αυτές να λειτουργούν νυχθημερόν. Ετσι, χτυπιέται ο ελεύθερος χρόνος των εργαζομένων, ενώ βέβαιο είναι ότι στο κοντινό μέλλον θα υπάρξουν εργαζόμενοι που δουλεύουν 10 και 12 ώρες (κάτι που γίνεται σήμερα αλλά παράνομα) πλάι με εργαζόμενους που δουλεύουν μερική απασχόληση. Στόχος η ενίσχυση του ανταγωνισμού, η ταχύτερη και συνεχής προώθηση των τραπεζικών προϊόντων (δάνεια, κάρτες, ασφάλειες κλπ.).

Σε τριμερή συνάντηση μεταξύ πλειοψηφίας ΟΤΟΕ, του εκπροσώπου της Εθνικής και των δύο γραμματέων του υπουργείου Απασχόλησης, οι τελευταίοι ζήτησαν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις. Τελικά, αποφασίστηκε εντός 24ώρου να οριστεί νέα συνάντηση ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί Γενικό Συμβούλιο. Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα σε κλίμα συναίνεσης να προωθηθούν οι προθέσεις των τραπεζιτών για το ωράριο, τις οποίες και στηρίζει όπως είναι ήδη γνωστό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ