Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ»
Επικίνδυνη η γάστρα - «δώρο»

Νωρίς νωρίς ...διαπίστωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ότι 45.000 γάστρες που διέθεσε ως δώρο - σε αντίστοιχο αριθμό καταναλωτών - η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Αφοί Βερόπουλοι» από τις 12 Δεκέμβρη μέχρι τις 14 Γενάρη είναι επικίνδυνες! Χτες ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Θ. Σκορδάς ανακοίνωσε ότι μετά από εργαστηριακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα του προϊόντος (εισήχθη στην ελληνική αγορά από τη «ΣΟΔΗΣ ΕΠΕ») προέκυψε ότι κατά την επαφή του με όξινα τρόφιμα (σάλτσες, ξίδι, λεμόνι κλπ.) παρατηρείται αλλοίωση της εσωτερικής επιφάνειας της γάστρας και διάβρωση του μετάλλου, καθώς και ένα καφε-κόκκινο υπόλειμμα.

Συνεπώς, η γάστρα προσβάλλεται από το περιεχόμενο τρόφιμο και επιφέρει αλλοιώσεις στην ποιότητα των τροφίμων, ενώ σε επανειλημμένη χρήση το υλικό της γάστρας μεταφέρει στο τρόφιμο χημικές ουσίες σε επίπεδο μεγαλύτερο του επιτρεπόμενου ορίου. Παρ' όλ' αυτά, στον τεχνικό φάκελο του προϊόντος που εισήχθη από την Κίνα περιλαμβάνονταν πιστοποιητικά και εκθέσεις δοκιμών εργαστηρίων του εξωτερικού και του εσωτερικού, από τις οποίες προέκυπτε ότι είναι σύμφωνο με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τα υλικά σε επαφή με τρόφιμα.

Συνιστάται στους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους τη συγκεκριμένη γάστρα να σταματήσουν να τη χρησιμοποιούν και να την επιστρέψουν στο κατάστημα από το οποίο την προμηθεύτηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ