Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συμβολικά πρόστιμα για τραπεζικές παραβάσεις

Πρόστιμα ύψους περίπου 390.617 ευρώ και άλλες κυρώσεις σε 16 πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα επέβαλε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), στο πλαίσιο άσκησης της εποπτικής της αρμοδιότητας. Οπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εν λόγω κυρώσεις, επιβλήθηκαν για παραβάσεις και παραλείψεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις «διατάξεις περί διαφάνειας», τις διαδικασίες για την «Πρόληψη και Καταστολή της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες», τη «μη άμεση παράδοση χαρτονομισμάτων ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας» στην αρμόδια Αρχή και τη «μη έγκαιρη χορήγηση στοιχείων σε οφειλέτες».

Για τις παραπάνω παραβάσεις, επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • Σε 8 πιστωτικά ιδρύματα άτοκη κατάθεση συνολικού ύψους 14.453.000 ευρώ (για παραβάσεις ή παραλείψεις που αφορούν τη μη τήρηση των κανόνων διαφάνειας των συναλλαγών).
  • Σε 7 πιστωτικά ιδρύματα άτοκη κατάθεση συνολικού ύψους 1.866.000 ευρώ για παραβάσεις σχετικά με τη μη τήρηση διατάξεων που αφορούν στην Πρόληψη και Καταστολή της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
  • Σε 4 πιστωτικά ιδρύματα πρόστιμο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου συνολικού ύψους 54.000 ευρώ, για παραβάσεις που αφορούν τη μη άμεση παράδοση στην αρμόδια αστυνομική αρχή αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομισμάτων ευρώ και τη μη έγκαιρη παροχή στοιχείων σε οφειλέτες.
  • Σε 2 χρηματοδοτικά ιδρύματα 20.000 ευρώ για παράβαση κανόνων διαφάνειας και διατάξεων εποπτικού περιεχομένου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ