Πέμπτη 13 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΟΙΝΙΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Βήμα βήμα η παράδοση στους ιδιώτες

Με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατοίκων του Σχοινιά για τη διάσωση του Πάρκου συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Τη βήμα βήμα παράδοση του Σχοινιά στους ιδιώτες κατήγγειλε, χτες, αντιπροσωπεία της Επιτροπής κατοίκων του Σχοινιά για τη Διάσωση του Εθνικού Πάρκου Σχοινιά - Μαραθώνα, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Οπως τόνισαν, με μικρά αλλά σταθερά βήματα, ετοιμάζεται το έδαφος για την έλευση ιδιωτών που θα μετατρέψουν την ελεύθερη παραλία της περιοχής σε μία ακόμα ιδιωτική πλαζ, η οποία θα επιβάλει εισιτήρια. Ενα από αυτά είναι ο περιορισμός των προσβάσεων στην παραλία με μπάρες που κλείνουν τους χωμάτινους δρόμους οι οποίοι οδηγούν σ' αυτή. Επίσης, τα μεταλλικά στηθαία που εγκαταστάθηκαν στις άκρες του δρόμου για την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων, τη στιγμή, όμως, που για την προστασία δήθεν των οδηγών και των ...πτηνών φτιάχτηκαν μεγάλα τσιμεντένια «σαμαράκια», από τα οποία ήδη υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Μέσα σε όλα, έρχονται και τα μπαζώματα στην παραλία για την τοποθέτηση σιδηροκατασκευών (ως αναψυκτήρια) πολλαπλάσιου όγκου από τις υπάρχουσες ταβέρνες. Αλλο ένα βήμα ήταν η προσπάθεια κατασκευής πάρκινγκ προκειμένου να αρχίσει, σταδιακά, να διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον παραλιακό δρόμο και οι λουόμενοι να μεταφέρονται με πούλμαν. Παράλληλα, επισήμαναν τον κίνδυνο που υπάρχει με τη μη λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης, που αποτελούσε και την «ατραξιόν» τόσο της δημοτικής αρχής όσο και του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η μη λειτουργία του, αν και δαπανήθηκαν 2,5 δισ. δραχμές για την εγκατάστασή του, οφείλεται στη μη αγορά του απαραίτητου λογισμικού.

Εγκλημα που θα πλήξει όλο το Λεκανοπέδιο

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε: «Αναμφισβήτητα νιώθουμε υποχρέωση και έχουμε και δικαίωμα να διεκδικήσουμε να μην προωθηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης, εμπορευματοποίησης και ουσιαστικά αλλαγής χρήσης γης στην παραλία του Σχοινιά αλλά και η κακοποίηση που πρόκειται να γίνει στο Εθνικό Πάρκο του Σχοινιά. Παραδίδονται τα φιλέτα στις ιδιωτικές εταιρείες - εκεί κινούνται τα πράγματα.

Από τη δική μας την πλευρά, αποδεχόμενοι βεβαίως και την πρόσκληση του φορέα που έχει συγκροτηθεί για την υπεράσπιση του Εθνικού Πάρκου και τα συγκεκριμένα αιτήματα, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας γιατί αυτό το ζήτημα δεν αφορά μόνο την περιοχή. Αφορά ολόκληρη την Αττική. Και είναι θέμα που ευθύνεται επίσης και η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ανατολικής Αττικής συνολικά, η Νομαρχιακή. Κανείς δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια μπροστά σε ένα έγκλημα που συντελείται και που τα αποτελέσματά του θα πλήξουν τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων του Λεκανοπεδίου και ιδιαίτερα της Αθήνας.

Υποστηρίζουμε τις ελεύθερες και ανοιχτές παραλίες για το λαό, χωρίς καμία επιβάρυνση, που ταυτόχρονα είναι προστατευμένες από κάθε αλλαγή χρήσης του περιβάλλοντος ή από κάθε κακοποίηση ή περιβαλλοντική φθορά. Και αυτά πρέπει να γίνουν προς όφελος του λαού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενα ακόμα βήμα για κλειστές παραλίες και περιβαλλοντική καταστροφή (2024-02-21 00:00:00.0)
Παραχωρεί σε ιδιώτες την παραλία του Σχοινιά (2013-08-02 00:00:00.0)
Το «ΒΗΜΑ» και το «δικαίωμα στην εργασία» (2012-03-27 00:00:00.0)
Πρώτο βήμα (2004-04-02 00:00:00.0)
Τα τρελά... (2001-02-23 00:00:00.0)
Ολυμπιακή υποβάθμιση (1999-08-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ