Σάββατο 15 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Μη χολοσκάς

όλα βαίνουν καλώς

Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Ωραίος ο πρόεδρος των εφοπλιστών!

Σου λέει «αφού τα κορόιδα μας θεωρούν ακόμα εθνικούς ευεργέτες, γιατί να μην ευεργετήσουμε λίγο ακόμα»...

Και προαναγγέλλει όχι μόνο νέες αυξήσεις στα εισιτήρια, αλλά και λιγότερα πλοία. Γιατί, λέει, το κόστος λειτουργίας τους είναι μεγάλο και ο κρατικός παρεμβατισμός δεν αφήνει τους ευεργέτες να ναυλοχούν όλα τα σαπάκια.

Ακούς; Ακούω να λες. Και να διαβάζεις.

Τα γκάλοπ, που λένε πως σήμερα λες μπράβο και στη ΝΔ, όπως τα προηγούμενα 20 χρόνια έλεγες μπράβο και στο ΠΑΣΟΚ. Οτι κάτι Αγούδημοι που έκαναν κουμάντο επί ΠΑΣΟΚ κάνουν και επί ΝΔ, προφανώς δε σου λέει τίποτα.

Κάτσε, λοιπόν, στο μπαλκόνι παριστάνοντας πως βρίσκεσαι κάπου μεταξύ Μορίσιους και Μπόρα - Μπόρα και περίμενε τον επόμενο υπάλληλο εταιρείας δημοσκοπήσεων να του πεις πόσο ευτυχισμένος είσαι.

Τόσο, που να σ' έχει πάρει στο ψιλό ως κι αυτός ο νέος πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Φοβερός! Είδες κάτι τρικλοποδιές που κάνει στη γλώσσα; Οσο λιγότερα καταλαβαίνεις, τόσο πιο πολύ ανεβαίνει στην εκτίμησή σου, ο μορφωμένος! Τι λέει η στατιστική της ΕΕ; Οτι είσαι στον πάτο των αμοιβών ανάμεσα στους Ευρωπαίους, λίγο πιο πάνω από τη Σλοβακία; Ε, σιγά το πρόβλημα. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι ευεργέτες να 'ναι καλά. Να ευημερεί η χώρα. Αυτό θα πει πατριώτης τη σήμερον ημέρα. Να φροντίζεις να αυξάνουν αδιατάραχτα τα κέρδη των ευεργετών και για να μη σε παρεξηγήσουν να φιλάς και τις κατουρημένες ποδιές τους. Αν δε βρίσκεις τις δικές τους, φίλα του Κεφαλογιάννη, το ίδιο κάνει.

Κατά τ' άλλα, είμαστε όλοι μια ευτυχισμένη οικογένεια. Οχι μόνον εδώ, αλλά και γύρω γύρω στη γειτονιά που λέγεται Μεσόγειος. Είδες αυτούς τους πατεράδες που σήκωναν, γεμάτοι οργή και αγανάκτηση, ψηλά τα σπλάχνα τους που μόλις τα 'χαν σμπαραλιάσει οι ...ανθρωπιστικές βόμβες του Ισραήλ; Διάβασες τη δήλωση Μπους για το δικαίωμα του Ισραήλ να επιβάλει το δίκιο του; Και τις ανησυχίες της ΕΕ; Προπάντων αυτές...

Σωστός και ο Πολύδωρας. Σου λέει, με χαϊβάνια έχω να κάνω, ας πετάξω και καμιά ...παρόλα να με γράψει η ιστορία. Ακου «αρχάγγελοι» τα καρακόλια...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ