Τετάρτη 19 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
Να σωθεί ο χώρος της «Οινοπνευματικής»

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή

Ο μεγάλος χώρος της «Οινοπνευματικής», που βρίσκεται στον ιστό της πόλης του Βόλου, αντί να γίνει χώρος κοινωνικής χρήσης, με τα εκτεθειμένα χημικά κατάλοιπα στον αύλιο χώρο έχει μετατραπεί σε επικίνδυνη ζώνη για τα παιδιά και τους ενήλικες, αλλά και τις παρακείμενες κατοικίες. Αυτό καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, ζητώντας από τους υπουργούς Οικονομίας, Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να αντιστραφεί η κατάσταση.

Οπως αναφέρουν, η «Οινοπνευματική», ένας χώρος 40 περίπου στρεμμάτων, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου έχει χαρακτηριστεί ως χώρος «κοινωνικής χρήσης». Η δέσμευση αυτή λήγει τέλος του 2006, όμως τόσο η Δημοτική Αρχή Βόλου, όσο και το Δημόσιο, στο οποίο η «Οινοπνευματική χρωστά δισεκατομμύρια δρχ., «ποιούν την νήσσαν».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τους υπουργούς τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση πριν το τέλος του 2006 που λήγει η δέσμευση της «Οινοπνευματικής» ως χώρου «κοινωνικής χρήσης», ώστε: Η πόλη να καθαρίσει από επικίνδυνα κατάλοιπα για τη ζωή των κατοίκων. Να γίνουν οι σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν σχεδιαστεί, το πράσινο που λείπει από την πόλη, καθώς και κοινωφελείς χώροι, όπως παιδικός σταθμός, πολιτιστικά κέντρα κ.ά.

Τέλος, ερωτούν αν σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέο πλειστηριασμό για την απόκτηση του ακινήτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ