Τετάρτη 19 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Πρόσληψη νοσηλεύτριας με πλαστό πτυχίο!

Η υπόθεση που αποκαλύπτεται, ύστερα από 15 χρόνια, επιβεβαιώνει το καθεστώς της ρουσφετολογίας, που επιβάλλουν για ψηφοθηρικούς λόγους οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Μια πρόσληψη στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Τρικάλων με παράνομες και παράτυπες διαδικασίες, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που «ξεσκεπάστηκε», τυχαία, πριν από λίγο καιρό και «θάφτηκε» από τους αρμόδιους, πολιτικούς και διοικητικούς, αποκαλύπτει σήμερα ο «Ρ». Η υπόθεση αυτή φέρνει στο προσκήνιο το πρόβλημα των ρουσφετολογικών προσλήψεων, επιβεβαιώνοντας ότι αυτό δε λύνεται, όσο εναλλάσσονται στην εξουσία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που τροφοδοτούνται από τις πελατειακές σχέσεις.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για την πρόσληψη μιας νοσηλεύτριας, που έγινε με πλαστά δικαιολογητικά, πριν από 15 χρόνια, επί κυβέρνησης ΝΔ, ύστερα από σχετική προκήρυξη του νοσοκομείου, οι υπεύθυνοι του οποίου είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο της επιλογής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόσληψη έγινε με «κριτήριο» τη βαθμολογία ενός πλαστού πτυχίου Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Λάρισας, που κατέθεσε η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια και ήταν 10, δηλαδή, άριστα. Πριν από δύο μήνες, περίπου, όμως, έπρεπε να ξανακαταθέσει τα δικαιολογητικά της για την αναγνώριση επαγγέλματος από την Ενωση Νοσηλευτών Ελλάδας, που δημιουργήθηκε πρόσφατα. Εκεί, όμως, βρέθηκε ότι το Μητρώο του πτυχίου της ήταν το ίδιο με αυτό μιας άλλης νοσηλεύτριας, που εργάζεται στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, στην οποία και ανήκει πραγματικά, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια.

Δύο μήνες μετά, οι έρευνες για το θέμα βρίσκονται σε εξέλιξη και η νοσηλεύτρια τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθούν, οπότε και θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Ωστόσο, πλήθος είναι τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση από τους αρμοδίους των πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου Υγείας, που πέρασαν επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και των διορισμένων, απ' αυτές, διοικήσεων, όπως: Αν είναι η μοναδική πρόσληψη που έγινε με παράνομες και παράτυπες διαδικασίες, όχι μόνο στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Τρικάλων, αλλά και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση και πώς, γιατί τηρείται «σιγή ιχθύος» από τους σημερινούς διοικούντες, αν και πώς μπορούν να εγγυηθούν τη φερεγγυότητα των διαδικασιών που ακολουθούνται για τις προσλήψεις. Κι όλα αυτά, χωρίς, βέβαια, να «παίρνει η μπάλα» τους εργαζόμενους που κόπιασαν για να διεκδικήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα στη δουλιά.

Είναι ολοφάνερο ότι απαντήσεις επί της ουσίας δεν πρόκειται να δοθούν, καθώς η αιτία τέτοιου είδους φαινομένων βρίσκεται στην πολιτική των «γαλαζοπράσινων» κυβερνήσεων, οι οποίες, εκμεταλλευόμενες το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας, δημιουργούν και συντηρούν την εκλογική πελατεία τους, για την εξαγορά της ψήφου. Και βεβαίως, αυτά τα φαινόμενα σήψης είναι αναγκαία για το καπιταλιστικό σύστημα που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πιστά υπηρετούν.

Επισημαίνουμε, τέλος, ότι όσον αφορά στο χώρο της Υγείας είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως μόνο 1.700 προσλήψεις θα γίνουν μέσω των διαγωνισμών που τρέχουν, όπως δήλωσε πριν από λίγες μέρες και ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος, όταν υπάρχουν 25.000 κενά και θα συνταξιοδοτηθούν 2.500 νοσηλευτές μέχρι το 2007.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ανθυγιεινές» μεταφορές κλινικών (2006-09-12 00:00:00.0)
Εξαντλήθηκε η υπομονή ασθενών και νοσηλευτών (2006-06-20 00:00:00.0)
Σοβαρά προβλήματα και χαμηλοί μισθοί (2000-05-12 00:00:00.0)
Γιορτασμός με απολύσεις! (1999-05-12 00:00:00.0)
"Ανθυγιεινή" η αγορά εργασίας υγείας (1997-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ