Τετάρτη 19 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ
«Φτάνει πια» από τους κατοίκους της περιοχής

Το σχεδιασμό και την υλοποίηση όλων των αναγκαίων υποδομών για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νομό, απαιτεί η Δημοτική Παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»

Οι κάτοικοι απαιτούν να σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα, για το οποίο ευθύνονται οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι εκπρόσωποί τους στην Αυτοδιοίκηση

Motion Team

Οι κάτοικοι απαιτούν να σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα, για το οποίο ευθύνονται οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι εκπρόσωποί τους στην Αυτοδιοίκηση
Κλειστή θα παραμείνει για δύο μέρες η χωματερή των Ταγαράδων. Αυτό αποφασίστηκε χτες μετά τον αποκλεισμό της από τους κατοίκους της περιοχής που απαίτησαν αγωνιστικά να σταματήσει η εναπόθεση απορριμμάτων, η οποία συνέχιζε όλες τις προηγούμενες μέρες παρά το γεγονός ότι η φωτιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Παρασκευή εξακολουθούσε να καίει. Ηδη, από χτες τα απορρίμματα της Θεσσαλονίκης άρχισαν να μεταφέρονται στις χωματερές γειτονικών νομών. Χτες, επίσης, ξεκίνησε η απόξεση των επιφανειών που μολύνθηκαν από τα διασταλάζοντα ύδατα που πλημμύρισαν σπίτια και καλλιέργειες.

Την ίδια ώρα, που το μέγεθος των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προκλήθηκαν δεν έχει ακόμη υπολογιστεί, οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην ΤΑ και την Περιφέρεια, επιδίδονται σε έναν αποπροσανατολιστικό καυγά, προκειμένου να κρύψουν τις ευθύνες που έχουν, αφού επί δύο δεκαετίες τώρα τα κόμματά τους αφήνουν ένα περιβαλλοντικό έγκλημα να διαιωνίζεται σε βάρος του λαού του νομού.

Η Δημοτική Παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να τους γυρίσει την πλάτη. Να επιλέξει το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης, για το σχεδιασμό και την υλοποίηση όλων των αναγκαίων υποδομών για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νομό, αλλά και των άλλων αναγκαίων περιβαλλοντικών έργων. Εξω από κάθε λογική ιδιωτικοποίησης και επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά με τη διαχείριση να ασκείται μόνο από τις υπηρεσίες των ΟΤΑ, όπως αυτές προβλέπονται από τους οργανισμούς εσωτερικής υπηρεσίας τους.

Συγκεκριμένα, τους καλεί να διεκδικήσουν: Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση των βλαβών και των καταστροφών που προκάλεσε το τραγικό συμβάν, για τον περιορισμό και την αποκατάσταση των βλαβερών συνεπειών από τη λειτουργία της χωματερής. Να τερματιστεί η λειτουργία της χωματερής των Ταγαράδων και όλων των ανεξέλεγκτων χωματερών στο Νομό. Αμεσα να αρχίσει το έργο απορρύπανσης, της αποκατάστασης, αλλά και της ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής (μελέτη, εξασφάλιση χρηματοδότησης, δημοπράτηση, υλοποίηση). Τη χωροθέτηση τουλάχιστον 3 ΧΥΤΑ στο νομό Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους όμορους νομούς, ώστε να δοθεί η δυνατότητα εξεύρεσης κατάλληλων χώρων για αμοιβαία επωφελείς λύσεις για τους συνεργαζόμενους νομούς. Τη δημιουργία, άμεσα, μονάδων μηχανικής επεξεργασίας και βιοσταθεροποίησης των οργανικών υπολειμμάτων διατροφής, προώθησης της διαλογής στην πηγή. Κεντρικούς και τοπικούς Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απουσία πολιτικής διαχείρισης των απορριμμάτων (2007-07-14 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις (2006-08-12 00:00:00.0)
Επικίνδυνη πολιτική (2006-08-10 00:00:00.0)
Απέκλεισαν τη χωματερή (2004-10-19 00:00:00.0)
Τελειώνει η χωματερή «μετέωρος» ο νέος ΧΥΤΑ (2004-10-06 00:00:00.0)
«Ξεχείλισε» το σκουπίδι στους Ταγαράδες (2000-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ