Τετάρτη 19 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΟΛΠ
Κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα - οδοστρωτήρα

Κοινό κάλεσμα της «Δημοκρατικής Ενότητας Λιμενεργατών» και της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Υπαλλήλων Λιμανιών»

Κάτω από τις έντονες πιέσεις του κλάδου των λιμενεργατών, αλλά και των ταξικών δυνάμεων της «Δημοκρατικής Ενότητας Λιμενεργατών», για την αντιμετώπιση των μέτρων - οδοστρωτήρα που προωθούνται στο λιμάνι του Πειραιά και στο προσωπικό, από την κυβέρνηση και την πρασινογάλαζη διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ, η πλειοψηφία της διοίκησης της Ενωσης Λιμενεργατών αναγκάστηκε να αποφασίσει κάποιες κινητοποιήσεις, τις οποίες φρόντισε εξαρχής να υπονομεύσει, καθώς το μόνο που προβάλλει είναι 125 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού... Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από χτες με δίωρη στάση εργασίας. Θα συνεχιστούν αύριο Πέμπτη με 4ωρη στάση εργασίας από τις 7.30 έως τις 11.30 το πρωί, ενώ για την Τρίτη 25 Ιούλη έχει προγραμματιστεί 24ωρη στάση εργασίας.

Η «Δημοκρατική Ενότητα», σε ανακοίνωση που εξέδωσε από κοινού με την αγωνιστική παράταξη της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Υπαλλήλων Λιμανιών», αναφέρει ότι στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και με τη στήριξη της πλειοψηφίας του σωματείου, η διοίκηση του ΟΛΠ, αποθρασυμένη, προβαίνει «σε κάθε αυθαιρεσία». «Συνάπτει τρεις συμβάσεις ανάθεσης απ' ευθείας από τον διευθύνοντα σύμβουλο και "παραχώρηση λειτουργίας και εκμετάλλευση", δηλαδή ξεπούλημα, του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ). Αλλες δύο μελέτες ξεπουλήματος του κεντρικού λιμένα και μια για σύσταση θυγατρικής με σκοπό τη συρρίκνωση, αποκοπή (θυγατροποίηση) της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης». Κάνει απόπειρα για την κατάργηση της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς του ΟΛΠ με την ανάθεση αυτού του τομέα σε εταιρία φασόν! Επιπλέον προωθείται Κανονισμός Οργάνωσης και λειτουργίας του ΟΛΠ, «που σημαίνει τεμαχισμό, κατάργηση αντικειμένων - ξεπούλημα, ανατροπή εργασιακών σχέσεων, σύνδεση "αμοιβής - παραγωγικότητας", πετσόκομμα οργανικών θέσεων σε λιμενεργάτες και το σύνολο του προσωπικού, συνεχίζει τις προσλήψεις ορισμένου χρόνου, διμηνίτες κλπ.».

Οι δύο παρατάξεις καλούν τον κλάδο να δυναμώσει τον ταξικό πόλο του συνδικαλιστικού κινήματος, να προβάλουν το διεκδικητικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους και συγκρούεται με το σύνολο της πολιτικής που προωθείται. Να απαιτήσουν να σταματήσει κάθε ξεπούλημα του λιμανιού, προσλήψεις μόνιμου, τακτικού προσωπικού, μέτρα υγιεινής - ασφάλειας, κατώτερο εισαγωγικό μισθό 1.380 ευρώ με ανάλογη κλιμάκωση και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ