Τετάρτη 19 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΤΟΕ
Κούφια λόγια μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση

Την ώρα που οι τραπεζίτες δυναμιτίζουν τις διαπραγματεύσεις για την κλαδική σύμβαση με την αδιαλλαξία και τα επίμονα αντεργατικά τους σχέδια (με αιχμή την επέκταση του ωραρίου), η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, περιορίστηκε να πετάξει το μπαλάκι στην κυβέρνηση, καλώντας το υπουργείο Απασχόλησης να... φέρει τους εργοδότες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, που επαναφέρει το προκλητικό επιχείρημα ότι το «νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον» δυσκολεύει την υπογραφή κλαδικής σύμβασης κι ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί να «νίπτει τας χείρας της», η χτεσινή συνέντευξη Τύπου αναλώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της σε θριαμβολογίες για την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο Ν. 3371/05. Αποπροσανατολίζοντας έτσι τους εργαζόμενους σε μια περίοδο μάλιστα που η αντιασφαλιστική επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου γενικεύεται. Στον αντίποδα, το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα έχει ήδη καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση προς την Ομοσπονδία για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες για την κινητοποίηση των εργαζομένων, με ένα διεκδικητικό πλαίσιο που καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των τραπεζοϋπαλλήλων.

Σήμερα συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, ενώ αύριο θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Στο μεταξύ, μεθαύριο Παρασκευή, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα προχωρά σε 24ωρη απεργία, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση της τράπεζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ