Τετάρτη 19 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Συρρίκνωση στο όνομα «του επιχειρείν»

Αποκαλυπτική απάντηση του υφυπουργού Υγείας Θανάση Γιαννόπουλου, σε Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Βέρας Νικολαΐδου

Η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να υποβαθμίζει το δημόσιο σύστημα Υγείας προς όφελος των ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στο χώρο επιβεβαιώθηκε χθες από την απάντηση του υφυπουργού Υγείας Θανάση Γιαννόπουλου, σε Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ, Βέρας Νικολαΐδου για το χρόνο επαναλειτουργίας του Ογκολογικού Νοσοκομείου της Κηφισιάς. Το νοσοκομείο σταμάτησε να λειτουργεί σε ενιαίο κτίριο μετά από προβλήματα που δημιούργησαν οι σεισμοί του 1999.

Ο Θ. Γιαννόπουλος υποστήριξε ότι το νοσοκομείο θα λειτουργήσει «τον Μάιο του 2007» με μόλις 119 ογκολογικά κρεβάτια και 200 συνολικά. Τόνισε επίσης ότι «δεν μπορούμε να βάλουμε φραγμό στον ιδιωτικό τομέα σε μια ελεύθερη οικονομία», αφού «ο καθένας έχει το δικαίωμα του επιχειρείν και εμείς δεν αποκλείουμε την ιδιωτική δραστηριότητα. Ισα ίσα, την ενθαρρύνουμε».

«Το νοσοκομείο μπορεί να χτυπήθηκε από τον Εγκέλαδο, αλλά πιο πολλά είναι τα χτυπήματα που έχει δεχτεί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», σχολίασε, στην παρέμβασή της, η Βέρα Νικολαΐδου, τονίζοντας ότι «το νοσοκομείο λειτουργεί 7 χρόνια διαμελισμένο», με αποτέλεσμα να «ταλαιπωρούνται οι ασθενείς», οι οποίοι γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Μάλιστα, αναφέρθηκε στις προθέσεις επιχειρηματιών να δημιουργήσουν μεγάλο ογκολογικό κέντρο, την ίδια ώρα που μειώνονται οι αντίστοιχες κλίνες στο δημόσιο τομέα. Σχολιάζοντας τις αναφορές του υφυπουργού στον ιδιωτικό τομέα, είπε πως «το ότι ενθαρρύνετε τον ιδιωτικό τομέα εσάς δε σας λέει τίποτε. Ομως, το θέμα είναι ποιος μπορεί να πηγαίνει», τονίζοντας πως «αν είχατε την πολιτική βούληση θα είχε λυθεί το πρόβλημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ