Παρασκευή 21 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Δεν είδε, δεν άκουσε...

Σε μια ακόμη προσπάθεια να καλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας επιδόθηκε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος. Αφορμή αποτέλεσε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Γκατζή, σχετικά με το εργατικό «ατύχημα» που κόστισε τη ζωή σε 37χρονο εργάτη στην εταιρεία παραγωγής μπετόν «ΜΑΡΟΥΛΗ ΑΕ» στην Κεφαλονιά.

Ο υφυπουργός υποστήριξε ότι υπάρχει μείωση των εργατικών ατυχημάτων και αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά σε επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για τις Επιθεωρήσεις Εργασίας. Παράλληλα, υποστήριξε ότι αυτές θα στελεχωθούν με 450 άτομα, που θα προκύψουν όμως από το κοινοτικό πρόγραμμα «STAGE».

«Ποιος έχει την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση;» τόνισε παρεμβαίνοντας ο Νίκος Γκατζής. «Ποιος ευθύνεται για το ότι η εργοδοσία δεν τηρεί καμία από τις υποχρεώσεις της εργατικής νομοθεσίας; Ποιος ευθύνεται που δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας, που δεν υπάρχουν τεχνικοί ασφαλείας, που δεν τηρούνται τα εργατικά δικαιώματα, δεν τηρείται το ωράριο, δε γίνεται η εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων, δεν υπάρχει ουσιαστικά καμιά δυνατότητα επιθεώρησης; Εδώ είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης». Παράλληλα υπενθύμισε Ερώτηση του ΚΚΕ από το Μάη για την επάνδρωση της Επιθεώρησης Εργασίας της Κεφαλονιάς, που έχει μόνο έναν υπάλληλο. Οσον αφορά την επάνδρωση των Επιθεωρήσεων από το πρόγραμμα «STAGE», ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι «εμείς μιλάμε για μόνιμες θέσεις εργασίας και υπαλλήλους που θα γνωρίζουν το αντικείμενο και θα μπορέσουν να εξοικειωθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ