Παρασκευή 21 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΗΣΙΩΤΕΣ
Σε ασφυξία ελέω «απελευθέρωσης»

Τις έντονες αντιδράσεις των νησιωτών έχει προκαλέσει ο «χαμός» που γίνεται με τις απανωτές βλάβες των εξαντλημένων από τα αδιάκοπα δρομολόγια ακτοπλοϊκών πλοίων - κάνοντας μαρτυρικές και τις συνθήκες εργασίας των πληρωμάτων - τα πανάκριβα εισιτήρια και συνολικά η ραγδαία υποβάθμιση και η σταδιακή απορύθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, από την εφοπλιστόδουλη πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, με υπόβαθρο τις κατευθύνσεις και κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης με χαρακτηριστικότερο τον 3577/92.

Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Μυτιλήνης» με ανακοίνωσή της τονίζει ότι «οι διαρκώς αυξανόμενες τιμές ακτοπλοϊκών και αεροπορικών μεταφορών, οι πολύωρες καθυστερήσεις, η μεγάλη διάρκεια των ταξιδιών, οι ματαιώσεις πτήσεων και δρομολογίων, δημιουργούν έναν ασφυκτικό κλοιό στη ζωή» των νησιωτών του νομού και στην οικονομία των νησιών. Οι εξελίξεις στην ακτοπλοΐα και η ιδιωτικοποίηση της «Ολυμπιακής» «διαγράφει - αναφέρει - δυσοίωνο και ανησυχητικό το μέλλον της τοπικής οικονομίας και ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των συντοπιτών μας». Τονίζει ότι την ίδια στιγμή οι τοπικοί παράγοντες περιορίζονται σε διαπιστώσεις και ευγενικά υπομνήματα και καλεί «όλους τους φορείς, αλλά και κάθε πολίτη να αναπτύξουμε κοινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις πριν είναι πολύ αργά».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανικάρια Συντονιστική Επιτροπή για την Ακτοπλοΐα καλώντας τους κατοίκους των νησιών «να αμφισβητήσουν την κυριαρχία των εφοπλιστών στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, να καταδικάσουν την πολιτική που τους στηρίζει». «Να παλέψουμε για μια άλλη πολιτική που δε θα υπηρετεί το εφοπλιστικό κέρδος, αλλά θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όπου οι θαλάσσιες μεταφορές θα αποτελούν κοινωνικό αγαθό, στο πλαίσιο ενός αποκλειστικά δημόσιου ενιαίου φορέα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ