Παρασκευή 21 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιβεβαίωση διά της... διάψευσης

Φαίνεται πως όσο δύσκολο να συγκαλύψουν την πραγματική στόχευση των μεθοδεύσεών τους ενάντια στο ΠΑΜΕ, άλλο τόσο δύσκολο είναι να πείσουν και τους εργαζόμενους για τις «αγνές» προθέσεις τους. Ο λόγος για την πλειοψηφία στην ΠΟΕ - ΟΤΑ. Στη βάση προηγούμενης απόφασης (!) του Γενικού Συμβουλίου, εξέδωσε ανακοίνωση προς τα σωματεία - μέλη της στην οποία λίγο πολύ κατηγορεί το ΠΑΜΕ σαν διασπαστή του κινήματος, επειδή ο ΓΓ δεν υπογράφει τις ανακοινώσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής! Μεθοδεύει μάλιστα και την καθαίρεσή του από τα όργανα της Ομοσπονδίας, προσπαθώντας να επιβάλει την αρχή της ομοφωνίας στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Αν και είναι πάγια η θέση της ΔΑΣ ΟΤΑ να μην υπογράφει αποφάσεις της πλειοψηφίας οι οποίες στρέφονται ενάντια στα πραγματικά συμφέροντα των εργαζόμενων, ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και η παράταξη του ΣΥΝ σημειώνουν στην ανακοίνωση ότι «παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδίας προβλήματα και δυσλειτουργίες στην εκπλήρωση του θεσμοθετημένου έργου της Εκτελεστικής Επιτροπής». Στην πραγματικότητα, αυτό που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε με τόσο καταφανή τρόπο είναι το μένος των παρατάξεων του συμβιβασμού ενάντια στο ΠΑΜΕ, που τους οδηγεί σε έναν άθλιο κατήφορο, ελπίζοντας μάταια ότι θα πολώσουν τους εργαζόμενους και θα κρύψουν τις πομπές τους.

Οσο για τον πραγματικό τους στόχο, σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αυτοαποκαλύπτονται, επιβεβαιώνοντας αυτό που προσπαθούν να... διαψεύσουν: «Το Γενικό Συμβούλιο έδωσε εντολή στην Εκτελεστική Επιτροπή να μην προχωρήσει στη λήψη άμεσα κάποιων καταστατικών μέτρων, δίνοντας το περιθώριο μέχρι την επόμενη συνεδρίασή του το Σεπτέμβριο στην ηγεσία της συγκεκριμένης παράταξης να διευκολύνει τη λειτουργία των οργάνων της Ομοσπονδίας όπως, παρά τις διαφορές, γινόταν μέχρι σήμερα».

Με άλλα λόγια, απειλούν να καθαιρέσουν από τη θέση του ΓΓ τον εκπρόσωπο της ΔΑΣ ΟΤΑ, στην περίπτωση που δε «συμμορφωθεί» μέχρι το Σεπτέμβρη και δεν μπει στη στρούγκα της συναίνεσης με τις αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης, τωρινής και προηγούμενης, που λιβανίζει η σημερινή πλειοψηφία.

Λάθος πόρτα χτύπησαν και το ξέρουν. Τέτοιου είδους τερτίπια είναι καταδικασμένα στη συνείδηση των εργαζομένων. Και όσο και αν προσπαθούν με γελοίους τρόπους να βάλουν εμπόδια στη δράση του ΠΑΜΕ, θα το βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους, σε κάθε προσπάθειά τους να υπονομεύσουν όσα πραγματικά δικαιούνται οι εργαζόμενοι...


Περ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ