Παρασκευή 21 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κοινό μέτωπο αγώνα για τα Λιπάσματα

Η πάλη για Κρατικό Φορέα Λιπασματοβιομηχανίας είναι μονόδρομος για εργαζόμενους και αγρότες επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ

Μπροστά στις δυσοίωνες εξελίξεις που αναμένονται για το εργοστάσιο Λιπασμάτων της Θεσσαλονίκης, και τις οποίες προανήγγειλε ο υπουργός Απασχόλησης μιλώντας για «ορθολογική λειτουργία», το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν ακόμη πιο αποφασιστικά για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης και ΒΦΛ. Ανυποχώρητα να δώσουν τη μάχη για τη δημιουργία Κρατικού Φορέα Λιπασματοβιομηχανίας ως τη μόνη λύση επιβίωσης.

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Απασχόλησης σημειώνοντας πως «αποδεικνύουν ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις έχουν προ πολλού ληφθεί και αναζητείται τώρα το πρόσωπο που θα "ξεφουρνίσει τη λυπητερή" για τους εργαζόμενους».

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι «οι "βόλτες" των στελεχών των κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) που ξεπουλήσανε την Εμπορική και οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση τα λιπάσματα και όσων ευλόγησαν μαζί με τους παραπάνω την ΕΕ που ξεκλήρισε την αγροτική παραγωγή (ΣΥΝ) παίζουν με την τύχη του εργοστασίου και των εργαζόμενων. Δε λένε κουβέντα ποιος έκλεισε τα άλλα δύο εργοστάσια λιπασμάτων, δε λένε κουβέντα για το ποιος ξεκίνησε και ποιος αποτελείωσε το ξεπούλημα της Εμπορικής τράπεζας, δε λένε κουβέντα για τη μετατροπή της πρασινογάλαζης ΠΑΣΕΓΕΣ σε εισαγωγέα λιπασμάτων».

Επισημαίνει πως το θέμα των λιπασμάτων αφορά άμεσα τους εργαζόμενους των λιπασμάτων αλλά και ολόκληρη την εργατική τάξη και τη φτωχομεσαία αγροτιά. Καλεί σε καταδίκη της πολιτικής του δικομματισμού και των στηριγμάτων του, ενίσχυση του ΠΑΜΕ, και κλιμάκωση του συντονισμένου και κοινού αγώνα εργαζόμενων - αγροτών για τη διεκδίκηση της μοναδικής πρότασης επιβίωσης που είναι: «Ούτε τραπεζίτες, ούτε ιδιώτες. Κανένα κλείσιμο, καμία συρρίκνωση, καμία ιδιωτικοποίηση, καμία απόλυση, καμία εθελούσια, καμία μετάθεση. Κρατικός φορέας λιπασματοβιομηχανίας με παραγωγική βάση τα δύο εναπομείναντα εργοστάσια (Θεσσαλονίκη - Καβάλα) και ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής κόντρα στις πολιτικές της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ