Τρίτη 25 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα

Ο Τάκης Τσιόγκας χαιρέτισε εκ μέρους του ΚΚΕ στη συγκέντρωση

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα

ICON

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Στο δρόμο βρέθηκαν για άλλη μια φορά χτες οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, απαιτώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Με μία πανελλαδική ένστολη κινητοποίηση που περιλάμβανε και πορεία μέχρι το ύψος της Ηρώδου του Αττικού, πυροσβέστες, λιμενικοί και αστυνομικοί ζήτησαν μεταξύ άλλων την αναγνώριση των επαγγελμάτων τους ως επικίνδυνα και ανθυγιεινά καθώς και την αύξηση του βασικού τους μισθού κατά 140 ευρώ.

Κατά το χαιρετισμό του προς τους συγκεντρωμένους, ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας επισήμανε πως «το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματά σας. Μην έχετε αυταπάτες. Την ίδια στάση έχουν απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους, καθώς το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν την ίδια πολιτική». Συνεχίζοντας ανέφερε πως «το ΚΚΕ στηρίζοντας τους αγώνες σας διεκδικεί 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό και την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου. Παράλληλα να σταματήσει η ιδιωτική παιδεία που απομυζά το μισθό σας. Απαιτούμε την άμεση κάλυψη με μόνιμο προσωπικό των οργανικών κενών στα Σώματα Ασφαλείας».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε πως ο σημερινός αλλά και χρόνιος αγώνας των εργαζομένων περνά και μέσα από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. «Αν θέλετε να δείτε πρόοδο, να τους δώσετε ένα πρώτο μάθημα στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές αφού ποτέ δε στάθηκαν στο πλευρό σας. Πείτε τους με την ψήφο σας και με τους συνεχείς αγώνες σας ότι τελείωσαν τα ψέματα». Τελειώνοντας, σημείωσε ότι «οι αγώνες του λαού δεν έχουν ως στόχο εσάς. Το ΚΚΕ θα στέκεται δίπλα σας στους αγώνες σας». Απ' την πλευρά τους οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών των πυροσβεστών, λιμενικών, αστυνομικών τόνισαν πως η συνέχεια των αγώνων τους θα δοθεί στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποσχέθηκε στους εργαζόμενους ότι θα τους δεχτεί την επόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ