Τρίτη 25 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Καταδίκη της «ανάπτυξης» προς όφελος του κεφαλαίου

Τη διακήρυξη και τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ) στην Πρέβεζα παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της Παράταξης και υποψήφιος νομάρχης Κώστας Κωτσαντής.

Στη διακήρυξη της ΝΑΣ σημειώνεται ο γενικός πολιτικός χαρακτήρας των επικείμενων εκλογών στην ΤΑ, καρπός της οποίας πρέπει να είναι η μεγαλύτερη δυνατή μείωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η αποφασιστική ενίσχυση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ και οι συνεργαζόμενες με αυτό ριζοσπαστικές δυνάμεις.

Αναφέρονται ότι η πλειοψηφία των προβλημάτων (ανεργία, ελαστικές μορφές απασχόλησης, μείωση αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, ξεκλήρισμα αγροτών, υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας κ.ά.) που εκφράζονται και σε τοπικό επίπεδο αποτελούν απότοκα της γενικής πολιτικής που καθορίζεται από τη στρατηγική και τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

«Ο νομάρχης και η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου στο νομό Πρέβεζας που στηρίχτηκε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ υλοποίησε και εφάρμοσε κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Εβαλε πλάτη στο να εφαρμοστεί η κυρίαρχη πολιτική της "ανάπτυξης" προς όφελος του κεφαλαίου. Πολιτική που συγκεντρώνει τον πλούτο σε λίγα χέρια», επισήμανε ο επικεφαλής της ΝΑΣ.

Ορισμένα από τα δείγματα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής αποτελούν:

  • Πρωτοβουλία παραχώρησης της λίμνης Ζηρού σε ιδιώτες που δεν ευοδώθηκε γιατί είχε παραχωρηθεί στη ΝΑ μόνο η χρήση της.
  • Εγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Δυτικού Αξονα (Αντίρριο - Ιωάννινα) το οποίο θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της ΣΔΙΤ.
  • Διάθεση ελάχιστων κονδυλίων και διεκδίκηση πόρων για έργα που θα ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες (αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρικά έργα, έλεγχος στατικότητας κτιρίων, κ.ά.).
  • Εφαρμογή μερικής απασχόλησης με 4ωρη εργασία.
  • Στήριξαν στην πράξη τη συμβιβαστική τακτική των ομοϊδεατών τους στην πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας και στο ΔΣ του Σωματείου των Κλωστηρίων Πρεβέζης, συμβάλλοντας στο να βρεθούν άνεργοι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου.

Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων νομαρχιακών συμβούλων με τη ΝΑΣ είναι: ΚΑΡΑΜΠΑΛΗ ΕΛΕΝΗ, συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος, οικονομολόγος, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης. ΚΛΙΝΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ. ΚΥΡΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, γιατρός, διευθυντής Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού, συνδικαλιστής των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΩΣΤΑΣ, επικεφαλής τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ ΜΠΑΚΙΡΤΖΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ, αντιπρόεδρος Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Α΄ ΒΑΘΜΟΥ νομού Πρεβέζης. ΣΙΩΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ συνεταιριστικός υπάλληλος, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ