Τρίτη 25 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΑΣ ΚΙΛΚΙΣ
Ενταση του αγώνα για δημόσια, δωρεάν Υγεία

Να εντείνει τον αγώνα του για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Κιλκίς και τη δημόσια δωρεάν Υγεία, και να καταδικάσει τους υποψήφιους του δικομματισμού, που εμπορευματοποιούν την Υγεία, κάλεσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κιλκίς ο Κώστας Χαλίτσιος, υποψήφιος νομάρχης Κιλκίς με τη ΝΑΣ, κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών νομού Κιλκίς, όπου παραβρέθηκε.

Η ΝΑΣ μετά τη συνέντευξη κατήγγειλε ότι ενώ υπάρχουν χρόνια προβλήματα που παραμένουν άλυτα και η κατάσταση χειροτερεύει για τη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, τον τελευταίο μήνα μετά την παραίτηση του διοικητή ύστερα από εντολή του υπουργού Υγείας, η λειτουργία του Νοσοκομείου Κιλκίς κινδυνεύει να παραλύσει. Η ΝΑΣ σημειώνει ότι στο Νοσοκομείο του Κιλκίς δεν μπορούν να γίνουν αγορές και πληρωμές, τα αναλώσιμα υλικά τελειώνουν, οι προσλήψεις προσωπικού γίνονται με ειδικές συμβάσεις. Ηδη μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας υπάρχει σ' όλα τα τμήματα, ιδιαίτερα στα καρδιολογικό, ουρολογικό, τεχνητού νεφρού, ΩΡΛ και στον Αξονικό Τομογράφο, που λειτουργεί μόνο πρωί. «Η αυτοθυσία των γιατρών και όλων των εργαζομένων είναι αυτή που αυτό το διάστημα επιτρέπει την όποια λειτουργία του» σημειώνει η παράταξη.

Η ΝΑΣ απαιτεί να δοθεί λύσει άμεσα, υπογραμμίζοντας ότι η υγεία των κατοίκων του νομού, αλλά και ευρύτερα, κινδυνεύει απ' όλη αυτή την κατάσταση στο Νοσοκομείο. «Οι κατά τα άλλα λαλίστατοι βουλευτές Κιλκίς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο νομάρχης, ο δήμαρχος και οι άλλοι υποψήφιοι στις εκλογές του Οκτώβρη, πιστοί εκφραστές της πολιτικής των κομμάτων τους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που οδηγούν και τη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία στην ιδιωτικοποίηση, κάνουν ότι δεν ακούν κι ότι δε βλέπουν» σημειώνει η ΝΑΣ. «Η υπερψήφιση του Αγωνιστικού Ψηφοδελτίου Συνεργασίας της ΝΑΣ στις ερχόμενες νομαρχιακές εκλογές είναι στήριγμα στους αγώνες των πλατιών λαϊκών στρωμάτων για Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια» τονίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ