Τετάρτη 26 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
Προτείνει ανάπτυξη προς όφελος του κεφαλαίου

Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου είναι το μοντέλο ανάπτυξης που εισηγείται για την περιοχή της Νομαρχίας Αθηνών η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ νομαρχιακή διοίκηση, όπως αυτό φάνηκε σε ημερίδα που διοργάνωσε χτες στο κτίριο του ΕΒΕΑ, με θέμα την παρουσίαση του «Ολοκληρωμένου Αναπτυξιακού και Επιχειρησιακού Σχεδίου της Νομαρχίας Αθηνών». Ενα μοντέλο που όπως προκύπτει από το χαιρετισμό που απηύθυνε στην ημερίδα η υπερνομάρχης Φώφη Γεννηματά αποτελεί όραμα των «πρασίνων» υποψηφίων στις προσεχείς νομαρχιακές εκλογές για το σύνολο της Υπερνομαρχίας Αθηνών - Πειραιώς.

«Υπάρχουν τόσα που πρέπει να γίνουν και τα οποία δεν μπορούν να αφεθούν μόνο στη δικαιοδοσία του κράτους» είπε η Φ. Γεννηματά και ως πρώτο ανέφερε την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των επενδύσεων». Ολόκληρο το μοντέλο ανάπτυξης που παρουσίασε η διοίκηση της Νομαρχίας Αθηνών για την περιοχή έχει ως κεντρικό του άξονα την επιχειρηματικότητα.

Για το λόγο αυτό προτείνονται μέτρα όπως η «απλοποίηση του νομοθετικού και διοικητικού πλαισίου αδειοδότησης, λειτουργίας και στήριξης των επιχειρήσεων», η δημιουργία «ενιαίου μηχανισμού επιτάχυνσης των αδειοδοτήσεων για ιδιωτικές επενδύσεις», καθώς και «κέντρου υποδοχής επενδυτών», η δημιουργία «μηχανισμού για την προσέλκυση νέων επενδύσεων και επιχειρηματικής προβολής της περιοχής της Νομαρχίας Αθηνών», η «βελτίωση προσβασιμότητας των επιχειρήσεων της περιοχής Νομαρχίας Αθηνών σε χρηματοδοτικά εργαλεία», με δυο λόγια καθετί που μετατρέπει την περιοχή σε καπιταλιστικό παράδεισο και μπανανία για το μεγάλο κεφάλαιο.

Αντίθετα, η Νομαρχιακή Διοίκηση της Αθήνας δεν έχει κανέναν καλό λόγο για τους εργαζόμενους παρά μόνο την πλήρη υποταγή τους στις απαιτήσεις των εργοδοτών. Δηλαδή μέτρα για την «προαγωγή της απασχολησιμότητας» και όχι της εγγυημένης στη βάση των εργατικών κατακτήσεων και δικαιώματων απασχόλησης και την «προώθηση της διά βίου μάθησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ