Τετάρτη 26 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ
Κομματικό ψηφοδέλτιο με... υπερκομματικές κορόνες

Ενα κομματικό ψηφοδέλτιο, με δοκιμασμένα στελέχη της ΝΔ και με την απαιτούμενη... τηλεοπτική παρουσία, παρουσίασε χτες ο Νικήτας Κακλαμάνης, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, ανακοινώνοντας χτες τα πρώτα 39 ονόματα της παράταξής του. Ο ίδιος, βέβαια, επιχείρησε να κάνει το «άσπρο - μαύρο» και να εμφανίσει το ψηφοδέλτιο της παράταξής του ως... υπερκομματικό, όπου επιλέχτηκαν οι «άξιοι» και όσοι «έχουν διανύσει λαμπρή πορεία στον επαγγελματικό τους βίο».

«Ο συνδυασμός μας», είπε χαρακτηριστικά ο Νικ. Κακλαμάνης, «δεν έχει κομματική ταυτότητα. Πιστεύω ακράδαντα, και το έχω δηλώσει πολλές φορές, ότι για μένα ο δήμος πρέπει να είναι πέρα και πάνω από την οποιαδήποτε κομματική ή ιδεολογική αντιπαράθεση(!)». Βέβαια, στο ψηφοδέλτιό του φιγουράρουν ονόματα σημαντικών στελεχών της ΝΔ.

Και για να μην υπάρχει αμφιβολία για το δήθεν υπερκομματικό ψηφοδέλτιο που ευαγγελίζεται ο εκλεκτός της ΝΔ, ιδού τι είχε πει για τα χαρακτηριστικά των εκλογών σε παλιότερη συνέντευξή του στον «Κόσμο του Επενδυτή»: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα βγουν και πολιτικά συμπεράσματα που θα καθορίσουν τη στρατηγική τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, μέσα στο πολιτικό κλίμα που θα διαμορφωθεί, θα βαδίσουμε στις εθνικές εκλογές».

Τώρα, πόσο «υπερκομματικό» μπορεί να είναι ένα ψηφοδέλτιο για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές που θα καθορίσουν τη στρατηγική του κόμματος που υπηρετεί, είναι ένα ερώτημα.

«Ας πάψει η υποκρισία»

Με αφορμή την παρουσίαση των πρώτων ονομάτων του ψηφοδελτίου του Νικ. Κακλαμάνη, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», Σπύρος Χαλβατζής, τόνισε ότι «ο υποψήφιος της ΝΔ για το Δήμο της Αθήνας, ο κ. Ν. Κακλαμάνης ισχυρίστηκε σήμερα κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ότι αυτό είναι "ακομμάτιστο" και χωρίς ιδεολογία. Ας πάψει πια τόση υποκρισία. Στο ψηφοδέλτιο φιγουράρουν πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ. Ντρέπονται για την κομματική τους ένταξη, γιατί την κρύβουν;».

Αναφερόμενος στα όσα είπε για την «ιδεολογική διαμάχη», ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε ότι «μόλις προχτές το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας παραχώρησε 220 στρέμματα δημόσιου χώρου στο μεγάλο κεφάλαιο. Είναι μια απόφαση με ιδεολογική ταυτότητα. Η παράταξη του κ. Κακλαμάνη κάνει για μία ακόμα φορά καθαρό ότι υπάρχει για να υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο. Ούτε αυτό, λοιπόν, μπορούν να το κρύψουν».

Τέλος, ο Σπ. Χαλβατζής σημείωσε ότι «οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα της Αθήνας, γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις και μπορούν να βγάλουν συμπέρασμα, διαφορετικό από αυτό που πλασάρουν οι δήθεν ακομμάτιστοι της ΝΔ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Είναι ...«αδέσμευτοι», «μαυρίστε τους»! (2010-07-21 00:00:00.0)
Τα παλιά... (2006-07-26 00:00:00.0)
Διαγκωνίζονται στην εξυπηρέτηση της ΠΑΕ... (2006-07-04 00:00:00.0)
Δεν υπάρχει όμορφη πόλη με δυστυχισμένους δημότες (2006-03-19 00:00:00.0)
Υποψηφιότητες - «αστέρες» για τις δημοτικές (2001-05-16 00:00:00.0)
Ακομμάτιστοι οι κομματικοί υποψήφιοι! (1998-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ