Τετάρτη 26 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές «ανάσες» στην περιφέρεια

Εργο του Δημήτρη Σεβαστάκη
Εργο του Δημήτρη Σεβαστάκη
Εως τις 7/8 στο Μουσείο «Οίνου» (Μαλαγάρι, Σάμου), φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Σεβαστάκη. Παρουσιάζονται έργα του δημιουργού, τα οποία περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο της «ΑΓΕΤ Ηρακλής» για το 2006, με θέμα «Κτισμένα σχόλια πάνω στη Σαμιακή Πολιτεία». Στις 4/8 στην αίθουσα τέχνης «Ερμούπολη» του δήμου Ερμούπολης, εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής με έργα του Γιώργου Μανουσάκη, εμπνευσμένα από τις Κυκλάδες, που παρουσιάστηκαν στο συλλεκτικό πλέον ημερολόγιο της «ΑΓΕΤ Ηρακλής» του 1960.

  • Μετά την έκθεση «Ζωγράφοι της Κέας», παρουσίαση με την οποία εγκαινιάστηκε στο Βουρκάρι της Τζιας, η αίθουσα «Μαρίνα Κέας», σειρά έχει (από 29/7) μία ομαδική εικαστική παρουσίαση. Εως τέλη Αυγούστου θα εκτεθούν δημιουργίες των: Αλέξη Βερούκα, Στέφανου Δασκαλάκη, Ειρήνης Ηλιοπούλου, Αφροδίτης Λίτη, Χριστίνας Μόραλη, Κώστα Παπανικολάου, Αννας -Μαρίας Τσακάλη, Μαρίας Φιλοπούλου, Γιώργου Χαδούλη και Μανώλη Χάρου. Την επιμέλεια έχει η Ιρις Κρητικού, η οποία σημειώνει για τους 11 καλλιτέχνες και το έργο τους: «Στα παράλια της Κέας, θα ακουμπήσουν οι όγκοι, οι φόρμες και τα χρώματα, θωπεύοντας το βλέμμα του θεατή, συγκροτώντας με πειθώ την υποκειμενική οντότητα των τοπίων και των αντικειμένων, φανερώνοντας την αφανή αλήθεια των δημιουργών τους και προσφέροντας μικρές εκατόμβες, σε όποιον στ' αλήθεια επιθυμεί να γίνει ο όλβιος αποδέκτης τους».

Στον ίδιο χώρο (26/8 - 17/9) θα φιλοξενηθεί η έκθεση «Γιαννούλης Χαλεπάς». Θα εκτεθούν σχέδια και γλυπτά, από τη συλλογή του εγγονού του γλύπτη, Νίκου Γιαννακόπουλου, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά, σε επιμέλεια Αθηνάς Σχινά.

  • Στις Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις της «Εστίας Τέχνης» (Δασκαλιό Κερατέας), περιλαμβάνεται έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής. Κάθε Σάββατο (7μ.μ. - 10μ.μ.) το κοινό μπορεί να γνωρίσει τις δημιουργίες των: Δημήτρη Γιολδάση, Νικήτα Γρύσπου, Κυριάκου Καλογεράκη, Κυριάκου Καμπαδάκη, Τζένης Λάσκαρη, Γιώργου Μενδρινού, Ερμιόνης Παντζόγλου, Κώστα Περάκη κ.ά.
  • Εκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Ζυμαράκη, εγκαινιάζεται στις 28/7 στο χώρο Τέχνης «Καλλιόπη» στη Χίο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19/8.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ