Πέμπτη 27 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα επιλεγμένα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ έχουμε την Ντόρα Μπακογιάννη να λέει πως «θα εξαρτηθεί» η συμμετοχή της Ελλάδας σε πολυεθνική δύναμη στο Λίβανο από το ρόλο που θα παίξει η δύναμη αυτή.

Από την άλλη την Κοντολίζα Ράις να δηλώνει (χωρίς πολλά -πολλά) ότι «ήρθε πια ο καιρός να κάνει ο καθένας μία επιλογή του ρόλου του στη Μέση Ανατολή».

Εάν συνδυάσουμε αυτές τις δύο δηλώσεις, κάθε άλλο παρά «εξαρτάται» η στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Το μόνο που πράγματι «εξαρτάται» είναι η εξωτερική της πολιτική από τους ιμπεριαλιστικούς στόχους ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Γιατί μπορεί οι Ευρωπαίοι να μιλούν λιγότερο, ίσως και πιο προσεκτικά, από την Κοντολίζα Ράις όμως έχουν καταστήσει κάτι παραπάνω από σαφές το ...πού το πάνε και το τι θέλουν να κάνουν.

Είναι «μέσα» σε ένα ακόμη εγκληματικό «παιγνίδι», που θα έχει θύματα λαούς και μάλιστα καλούν τους πάντες να γίνουν «πρωταγωνιστές» αυτής της ιστορίας, συνδράμοντας σε στρατιωτικές επεμβάσεις υπέρ του Ισραήλ.

Κάτι σαν κι αυτό που λέει ο Γιώργος Παπανδρέου, καλώντας την κυβέρνηση να είναι «παρούσα» σε όλες τις εξελίξεις, προσφερόμενος μάλιστα να παίξει κι αυτός τον ...διεθνή του ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση.

ΒΡΕ ΒΡΕ, ΠΟΥ το σκέφθηκε τέτοιο πράγμα ο υπουργός Ανάπτυξης! Ζήτησε από τους νομάρχες να του στέλνουν αναλυτικά τις τιμές των καυσίμων στα πρατήρια των περιοχών τους, ώστε να μπορεί να ενημερώνεται το κοινό για το πού θα βρει την πιο φθηνή βενζίνη.

Εν ολίγοις, για να γεμίσει κάποιος το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου του, πρέπει να κάνει μια μικρή χαρτογράφηση της ευρύτερης περιοχής που βρίσκεται και να εντοπίσει το ...φθηνό πρατήριο, αν φυσικά κάτι τέτοιο υπάρχει.

Αν είναι τυχερός θα το πετύχει στο νομό που ήδη βρίσκεται. Αλλιώς μπορεί να ψάξει στην ευρύτερη περιφέρεια. Τι είναι δα να πας από τη Σπάρτη στην Πάτρα για να βάλεις βενζίνη;..



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ