Σάββατο 29 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Δεν εξισώνουμε θύτη και θύμα

Εμπρακτη αλληλεγγύη γιατρών

Με τη συγκέντρωση 860 ευρώ για ιατροφαρμακευτικό και λοιπό ανθρωπιστικό υλικό, γιατροί απ' το νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός», εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΚ - ΑμΕΑ) εκφράζουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους προς τους δοκιμαζόμενους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης.

Στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός», 29 γιατροί είχαν πάρει την πρωτοβουλία για τη συλλογή των χρημάτων πριν γίνει γνωστή η απόφαση για την αποστολή των υγειονομικών του ΠΑΜΕ στην Παλαιστίνη. Συγκέντρωσαν 460 ευρώ και όταν έγινε γνωστή η αποστολή του ΠΑΜΕ στην Παλαιστίνη περιέλαβαν στη στήριξη και αυτή την πρωτοβουλία.

Την προσφορά τους οι 29 γιατροί απ' το «Ανδρέας Συγγρός» τη συνοδεύουν με επιστολή, που σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα: «Η αδιαφορία δεν ταιριάζει στην ανθρώπινη και ιατρική μας συνείδηση. Εμείς οι γιατροί του νοσοκομείου "Ανδρέας Συγγρός", καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού και Λιβανέζικου λαού, από το στρατό του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ και ΕΕ. Δεν εξισώνουμε θύμα και θύτη και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους λαούς της Μέσης Ανατολής. Στα πλαίσια αυτά, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης, ενισχύουμε την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ για οικονομική βοήθεια και συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού και λοιπού ανθρωπιστικού υλικού».

Οι εργαζόμενοι απ' το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» συγκέντρωσαν 100 ευρώ και η ΕΣΚ - ΑμΕΑ 300 ευρώ και τα προσφέρουν μέσω του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ