Παρασκευή 7 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Πάμε σ' «ένα είδος ομοσπονδίας» στο Κυπριακό

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.-

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των επαφών του με την ιρλανδική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, ο οποίος ολοκλήρωσε χτες την τετραήμερη επίσημη επίσκεψή του στο Δουβλίνο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ιρλανδία, ο κ. Στεφανόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα εθνικά θέματα, ενώ, σε δηλώσεις του προς του δημοσιογράφους, αναφέρθηκε και στο θέμα των ταυτοτήτων στην Ελλάδα. «Το θέμα είναι πόσο (η προσφυγή) είναι διοικητική εκτελεστική πράξη, ώστε να κρίνουν τη συνταγματικότητα» είπε, σχολιάζοντας την κίνηση των τεσσάρων καθηγητών της Θεολογικής Σχολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις ταυτότητες.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με όσα συζήτησε στο Δουβλίνο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διευκρίνισε ότι ενημέρωσε όλους τους συνομιλητές του για τα εθνικά θέματα, και εξέφρασε την ελπίδα ότι η στροφή της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση θα είναι ειλικρινής.

Για το Κυπριακό, η εκτίμηση του κ. Στεφανόπουλου είναι πως οδεύουμε προς μία λύση, «ένα είδος ομοσπονδίας». Η ελληνική πλευρά πάντοτε θέτει τις απόψεις και τα επιχειρήματά της για το Κυπριακό στις επίσημες επαφές της, είπε ο Πρόεδρος και προσέθεσε ότι οι Ιρλανδοί είναι πάντοτε φιλικοί έναντι των θέσεών μας.

Αναφερόμενος στις επαφές του στην Ιρλανδία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «πήγαμε πολύ καλά» και υπενθύμισε ότι απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στην Ιρλανδή ομόλογό του, Μέρι Μακ Αλίζ, να επισκεφθεί την Ελλάδα, εκτιμώντας ότι η επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί την προσεχή άνοιξη.

Ο κ. Στεφανόπουλος ανέφερε, ακόμα, ότι η περίοδος που διανύουμε είναι σημαντική για την ΕΕ, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η Διακυβερνητική Διάσκεψη και τίθενται επί τάπητος οι θεσμοί της Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ