Τετάρτη 9 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Δυναμικές εκδηλώσεις

Δυναμική συγκέντρωση και πικετοφορία, για τα 61 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, καθώς και ενάντια στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ με τις πλάτες ΗΠΑ - ΕΕ σε βάρος του Λιβανέζικου και Παλαιστινιακού λαού πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στο Ηράκλειο.

Η συγκέντρωση έγινε στις 7 το απόγευμα στην πλατεία των Λιονταριών, που διοργάνωσαν από κοινού η ΝΑΣ, η «Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών» Ηρακλείου, η «Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση Ν. Αλικαρνασσού», η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου.

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση, με σημαίες στα χέρια και φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη την πλατεία Ελευθερίας.

Στη συγκέντρωση και πορεία παρευρίσκονταν ο υποψήφιος Νομάρχης Ηρακλείου με τη ΝΑΣ, Κώστας Ξυλούρης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου με την «ΑΚΔΗ», Στέλιος Ορφανός, το ΠΑΜΕ, εκπρόσωποι μαζικών φορέων, κ.ά.

Αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση, συγκέντρωση, χτες το βράδυ πραγματοποίησε και η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Η Επιτροπή Ειρήνης κάλεσε, για μια ακόμη φορά, τον χανιώτικο λαό, τη νεολαία και τους μαζικούς φορείς να συμμετέχουν όχι μόνο στη χτεσινή συγκέντρωση, αλλά στους καθημερινούς αγώνες τιμώντας τους νεκρούς από τη μαύρη επέτειο της Χιροσίμα και το Ναγκασάκι καθώς και το νέο έγκλημα που διαπράττουν από κοινού σήμερα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Ισραήλ στο λαό του Λιβάνου και της Παλαιστίνης.

Στη συγκέντρωση, κεντρική ομιλήτρια ήταν η Κωστούλα Παπαδάκη - Μουντάκη εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης.

Στη συγκέντρωση παρευρίσκονταν ο υποψήφιος Νομάρχης Χανίων με τη ΝΑΣ, Γιώργος Νταγκουνάκης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων, Νίκος Παπαντωνάκης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι των Αγωνιστικών Κινήσεων, το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων, το συνδικάτο οικοδόμων, το σωματείο εργαζομένων στους ΟΤΑ, το ΠΑΜΕ, η ΠΕΑΕΑ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ