Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Επιθέσεις, βασανισμοί, εκτελέσεις

Οι αμερικάνικες κατοχικές και δωσιλογικές δυνάμεις γίνονται όλο και πιο συχνά στόχος επιθέσεων

Associated Press

Οι αμερικάνικες κατοχικές και δωσιλογικές δυνάμεις γίνονται όλο και πιο συχνά στόχος επιθέσεων
ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Ενα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά και ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που είχαν τοποθετηθεί σε πολυσύχναστη διασταύρωση της Βαγδάτης εξερράγησαν χτες με διαφορά μερικών λεπτών, σκοτώνοντας τουλάχιστον 9 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 39. Στόχος ήταν αυτοκινητοπομπή του δωσιλογικού στρατού - είχε δύο νεκρούς και έξι τραυματίες. Ταυτόχρονα, η δωσιλογική αστυνομία ανακοίνωσε πως ανακάλυψε 19 πτώματα βασανισθέντων και εκτελεσθέντων στη σιιτική συνοικία αλ Καχίρα της Βαγδάτης. Σημειώνεται ότι μια ημέρα νωρίτερα, προβάλλοντας τις επιθυμίες του ως ρεαλιστική απεικόνιση της πραγματικότητας, ο «Πρόεδρος» του Ιράκ είπε πως ως το τέλος του 2007, οι εχθροπραξίες θα έχουν «σχεδόν τελειώσει».

Την ίδια στιγμή το πάμπλουτο σε πετρέλαιο Ιράκ θα αυξήσει σε 800 εκατ. δολάρια τις εισαγωγές πετρελαίου του το 2006 - από Τουρκία, Κουβέιτ κ.ά. χώρες - για να αντιμετωπίσει την έλλειψη καυσίμων.

Παράλληλα, στις ΗΠΑ οι Δημοκρατικοί ζήτησαν στο Κογκρέσο να καταρτίζονται συχνές αναφορές από μέρους του Πενταγώνου σχετικά με τον «εμφύλιο» που μαίνεται στο Ιράκ.

Τέλος, σύμφωνα με δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των Αμερικανών δε συνδέει την 11η Σεπτεμβρίου με τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και ειδικά το Ιράκ, παρά τις κοπιώδεις προσπάθειες του επιτελείου του Προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους γι' αυτό. Η τάση αυτή σηματοδοτεί άλλη μια αποτυχία της ρεπουμπλικανικής προπαγανδιστικής μηχανής ενόψει εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ