Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Να αποσυρθεί ο φόρος για τα τσιγάρα

Την απόσυρση της κυβερνητικής τροπολογίας που αυξάνει το φόρο στα τσιγάρα, γιατί πλήττει ακόμη περισσότερο τα φτωχά λαϊκά στρώματα, απαιτεί η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Μεσσηνίας και καλεί το λαό της περιοχής σε πάλη για την ανατροπή της.

Η παράταξη, με αφορμή την τροπολογία (μέχρι στιγμής αυτή έχει εφαρμοστεί μόνο για τα φθηνά τσιγάρα) και το όψιμο ενδιαφέρον πολιτικών και συνδικαλιστικών παραγόντων της περιοχής, που κόπτονται για την υπεράσπιση των συμφερόντων της καπνοβιομηχανίας «ΚΑΡΕΛΙΑ», η οποία παράγει μεγάλο όγκο «φθηνών τσιγάρων» και πλήττεται - σε πρώτη φάση - από το μέτρο, έναντι των ανταγωνιστών της, επισημαίνει:

«Αυτός ο επαίσχυντος "κοινωνικός εταιρισμός" πρέπει ν' απορριφθεί αποφασιστικά, γιατί υποτάσσει τα λαϊκά συμφέροντα στα εργοδοτικά και δεν έχει τέλος καλό για την πλειοψηφία: Οι "κοινωνικοί διάλογοι" διευκόλυναν την αφαίρεση ζωτικών δικαιωμάτων. Οπου επικρατεί αυτή η λογική, οι εργάτες χάνουν όχι μόνο τα δικαιώματά τους, αλλά και τη δουλιά τους. Η πείρα της Μεσσηνίας με τα εργοστάσια που έκλεισαν, της υπόλοιπης Ελλάδας (και του εξωτερικού) είναι διδακτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ