Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Προσόν» η μη ενασχόληση με τα συνδικαλιστικά!

Αντισυνταγματική κρίθηκε σχετική διάταξη Προεδρικού Διατάγματος για πρόσληψη εξωτερικών φρουρών στις φυλακές

Τη μη ενασχόληση με τα συνδικαλιστικά θεωρούν ως... προσόν για την ανέλιξη των εργαζομένων στο δημόσιο τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), για την υπηρεσία εξωτερικών φρουρών στις φυλακές, προβλεπόταν η στελέχωση της νεοσύστατης διεύθυνσης από υπαλλήλους «που δεν έχουν συνδικαλιστική ιδιότητα»!

Ωστόσο, η απάντηση που ήρθε από το Ε' Τμήμα του ΣτΕ είναι ότι η αποχή από τη συνδικαλιστική δράση δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για την προαγωγή τους. Το δικαστήριο έκρινε ότι μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος δεν ισχύει η διάταξη, η οποία με νόμο επέτρεπε να τεθούν περιορισμοί στις συνδικαλιστικές ελευθερίες των δημόσιων υπαλλήλων και συνεπώς η επίμαχη διάταξη του ΠΔ είναι αντισυνταγματική και μη νόμιμη.

Παράλληλα, το ΣτΕ απέκλεισε από την εξωτερική φρούρηση των φυλακών τους πολίτες από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έκρινε διαγραπτέα τη διάταξη που προέβλεπε για τους υποψηφίους να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μέτρα, ενώ σχετικά με τις χειροπέδες κρίθηκε ότι οι κρατούμενοι στις δικαστικές αίθουσες θα είναι χωρίς χειροπέδες, εκτός αν δοθεί αντίθετη εντολή από τον πρόεδρο του δικαστηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ